İsviçreli firma tarafından, Türkiye'den nohut ithalatı talebi geldi.
Mercimek, fasulye, nohut, bezelye, bakla ve börülceyi içine alan baklagiller, dünyadaki iki milyardan fazla insan için protein kaynağıdır. Dünyada insan beslenmesindeki bitkisel proteinlerin yüzde 22'si ve karbonhidratların yüzde 7'si, hayvan beslenmesindeki proteinlerin yüzde 38'i ve karbonhidratların da yüzde 5'i yemeklik tane baklagillerden sağlanmaktadır. Baklagiller, tarla bitkileri yetiştiriciliğinde, ekim alanı ve üretim bakımından tahıllardan sonra gelen tane ürünüdür.
Türkiye'de üretimi gerçekleştirilen 8 çeşit baklagil arasında en fazla üretimi yapılanlar nohut, kuru fasulye ve mercimektir.
İsviçreli firma tarafından Türkiye'den nohut ithalatı talebi gelmiştir. Firma tedarikçilerle iletişime geçmek istemektedir.
Dünya.com