Malatya'nın Arguvan ilçesinde üretilen, tadı ve kokusuyla ünlü ''Narmikan kavunu''nun hasadına başlandı.
Arguvan Ziraat Odası Başkanı Turan Aslantürk yaptığı açıklamada, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere çevre illere gönderilen kavunun ilçenin önemli değerleri arasında yer aldığını söyledi.
Bu yıl 25 bin hektar alanda üretim yapıldığını belirten Aslantürk, yaklaşık 25 bin ton rekolte beklediklerini vurguladı.
Narmikan kavunuyla ilgili tescil çalışması da yaptıklarını hatırlatan Aslantürk, "Böylece ürünlerimizi daha geniş pazarlara ulaştıracağız" diye konuştu.
Aslantürk, üreticileri teknik konularda da bilgilendirdiklerini aktararak, gelecek yıl Karadeniz Bölgesi'ne kavun göndereceklerini kaydetti.
Üretimin yoğun yapıldığı Yazıbaşı Mahallesi Muhtarı Nurhayat Eren ise çiftçilerin, tadı ve kokusuyla ünlü kavundan yüksek verim beklediğini söyledi.
Ürünün, Anadolu'nun bir çok kentinde büyük ilgi gördüğünü aktaran Eren, "Kavunumuz tadı ve kokusuyla üreticisine ciddi gelir sağlıyor" şeklinde konuştu.
Türk Tob