MUŞ VE BİTLİS`TE SÜPER İYONİZE SU ÜRETİMİ YAPILACAK

Muş Valisi Vedat Büyükersoy'u makamında ziyaret eden bilim adamı Ahyan Donuk, Muş ve Bitlis illerinde 'Süper İyonize Su' üretimi yapmak için tesis kurmak istediklerini belirtti.

Bilim adamı Ayhan Doyuk'un kaynak suyundan ürettiği ve 'AyDo Water' diye adlandırdığı, ürünün tanıtımını yapmak üzere Muş'a geldi. İlk olarak Vali Vedat Büyükersoy'u makamında ziyaret eden Donuk, ürün tanıtımı yaptı. Bitlis Valisi Orhan Öztürk, Güroymak Kaymakamı Çağlayan Kaya, Bitlis İl Emniyet Müdürü Saim İşlek, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi İnovasyon Proje Araştırma Geliştirme Derneği Başkanı Ubeyd Korbey'in de bulunduğu heyet ziyaretin ardından Vali Vedat Büyükersoy'la beraber ürünün tanıtımının yapılacağı Özel Harekat Şube Müdürlüğü'ne geçildi. Bitlis ve Muş illerini pilot şehir seçtiklerini ve burada üretim yapacakları bir tesis kurmak istediklerini ifade eden Ayhan Doyuk "Süper İyonize Su dediğimiz bu ürün dünyayı hidrokarbonların ve petrokimyasalların neden olduğu kirlilikten temizleyecek.

Birleşmiş Milletler'le birlikte çevre kirliliğinin önlenmesi için 150 den fazla ülkede çalışma yürütüp geliştirdiğim 'Süper İyonize Su' dünyayı hidrokarbonların ve petrokimyasalların neden olduğu kirlilikten temizleyecek. Çok iyi özelliklere sahip kaynak suyundan ürettiğim ve 'AyDo Water' diye adlandırdığım su çevre kirliliğine neden olan hidrokarbonları saniyeler içinde besin yapı taşlarına ve aminoasitlere dönüştürüyor. İnorganik atıkları ise kuşatarak çevreye zararsız hale getiriyor. Maddelere yanmazlık özelliği vermesinin yanı sıra, radyasyonu da önleyen 'AyDo Water', Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'nin desteğiyle tahsis edilen Sakarya Karapürçek'teki kaynak suyundan üretilerek dünyaya gönderilecek. İçilebilen 'Süper İyonize Su' farklı şekillerde formülize edilerek çevre sorunlarında da kullanılıyor. Bu ürün; Kirlenmiş göl ve akarsuların temizlenmesi, kanalizasyon sularının temizlenerek yeniden kullanılabilir hale getirilmesi. Orman yangınlarının söndürülmesi, petrol yangınlarının söndürülmesi, karşılaştığı tüm petrol ürünlerini proteine çevirir.

Beyaz bir jel haline gelen petrol ürünleri yanma özelliğini kaybeder. Petrol ürünlerinin neden olduğu kirliliğin temizlenmesi. Çölleşmiş, kirlenmiş ya da tuzlanmış toprakların yeniden tarım yapılabilir hale getirilmesi, karayollarında ve havacılıkta buzlanmanın önlenmesinde, bu sayede tuz ve azotlu solüsyonların kullanımına gerek kalmıyor. Radyoaktif kirliliğin temizlemesinde, şehir çöplüklerinin organik gübre haline getirilmesinde, ekolojik deterjan üretiminde, temizleme özelliğinden ötürü deterjan ve sabun kullanımına gerek bırakmıyor" dedi.

Kimyasal temizleyiciler çevre kirliliğinde en büyük etkenlerin başında yer aldığını ifade eden Donuk, "Hava kirliliğinin önlenmesinde ve temizlenmesinde, baca gazlarını temizlediği gibi, havada bulunan zehirli gazları da etkisizleştiriyor. Süper iletken ve yalıtkan olarak, elektriği bakırdan daha az kayıpla iletiyor. Ancak enerji olan suya elimizi soktuğumuzda yalıtma özelliğiyle çarpılmayı önlüyor. Topraksız tarımda, bitkilerde mikroorganizmaların neden olduğu hastalıkları önlüyor ve daha iyi gelişmelerini sağlıyor. Sebze ve meyvelerin zirai ilaç kalıntılarından ve radyasyondan arındırılması işlemlerinde de kullanılabilir" şeklinde konuştu.

Daha sonra İyonize su ile kaplanan tahtalara molotof atılması ve benzin dökülmesine rağmen yanmadığı kanıtlandı. Son olarak atış alanına giderek çeşitli silahlarla deneme atışları yapıldı. Yapılan bu deneme atışlarında dayanıklılık testini geçen ürün izleyicilerden tam not aldı.

İHA
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.