Tarım sektörü için, mart ayında yapılan tarım işlerini gruplara ayırarak şu şekilde sıralayabiliriz:
Sebzecilik
Açık tarla yetiştiriciliği için toprak gübrelenerek sürülmeli, ay sonuna doğru domates, biber, patlıcan bideleri tarlaya aktarılmalıdır. Kışlık sebzelerin hasadına devam edilir. Bezelye, bakla, soğan, fasulye, bamya tohumları ekilir. Fide kök çürüklüğü, köşeli yaprak leke hastalığı ve toprak altı zararlılarına karşı mücadele yapılır.
Seracılık
Turfanda karpuz yetiştiriciliği için hazırlanan plastik örtülü tünellere daha önceden yetiştirilen fideler dikilir. Azotlu gübrenin yarısı ile fosforlu ve potaslı gübrenin tamamı verilir. Sulama yapılır. Bu ayda olacak ilkbaharın geç donlarından korunmak için gerekli önlemler alınır. Seralarda yetiştirilecek olan hıyarların tohumları ekilir.
Hububat
Tahıllarda azotlu gübrenin yarısı nitrat formunda verilir. Yabani yulaf, yabancı ot ve ekin güvesine karşı mücadele yapılır. Mısır ekilecek sahalarda tarla hazırlığı yapılır. Taban gübrelemesi yapılır. Havalar uygun giderse Mısır ekimine başlanır.
Meyvecilik
İklim ve türe özgü analize dayalı gübreleme ve budama işlemleri tamamlanır. Zeytin bahçelerinde Zeytin güvesine karşı biyoteknolojik mücadele yapılır. Aşılama ve çöğürlerde şaşırtma işlemleri devam eder.
Toplu meyvecilik kurulacak sahalar ile eski tesisler sürülür ve gübrelenir. Bahçelerde sap saman yakılarak kırağı ve don zararı önlenmelidir. Bahçede, serada, sıcak ve ılık yastıklardaki zararlı ve hastalıklarla mücadele edilir. Bağ kurulacak yerlerde ve eski tesislerde toprak işlemesi ve gübrelemeye yapılır. Bağ fidanı dikimine devam edilir. Bağların kışlık budaması yapılır.
Ekilen tek yıllık yem bitkilerinin hasadı yapılır. Silajlık mısır ekimi yapılır. Sorgum Sudan otu ekimi yapılır.