Türkiye'deki üzüm üretiminin yüzde 94'nün karşılandığı Manisa'daki Organik Çekirdeksiz Üzüm Çalıştayı'nda önemli sonuçlar elde edildi. Çiftçilere organik tarım eğitimi devam edecek.
Türk organik çekirdeksiz üzümünün dünya piyasasında rekabet gücünü artırmak amacıyla Türk-Alman ortaklığı çerçevesinde İzmir Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği tarafından düzenlenen Organik Çekirdeksiz Üzüm Çalıştayı, Manisa Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürlüğü'nde yapıldı. Çalıştayın açılışında konuşan Manisa Bağcılık Araştırma İstasyonu Müdürü Akay Ünal, Bakanlık yetkilileri, üniversitelerde bağcılık konusundaki uzman araştırmacılar, üretici temsilcileri ve organik bağcılık sektöründeki şirket yetkililerinin katılımıyla düzenlenen iki günlük çalıştayda çok önemli sonuçlar çıktığını bildirdi.
53 ÜRÜNDE ORGANİK TARIM
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Öztürk de Türkiye'nin üzüm üretiminin yüzde 94'ünün Manisa'da yapıldığına dikkat çekerek, şunları söyledi: "Organik tarımda 2013 yılında bin 90 organik tarım yapan işletmeye, 66 bin dekarlık alan için 4 milyon 122 bin lira organik tarım desteklemesi yapıldı. Organik üretimimizin büyük bir çoğunluğu ise ihracata yönelik yapılıyor. 2014 yılında 2 bin 258 çiftçi ailesi, 139 bin dekar alanda, 53 farklı üründe organik tarım yaptı. Fakat bu durum 513 bin 937 hektar tarım alanına sahip olan ilimiz için yeterli değil. Bu durumu daha ileriye götürmek için çalışmalarımız devam ediyor. 2015 yılının ilk altı ayında 2 bin 236 çiftçimize organik tarım eğitimi verdik."
Sabah