Türkiye genelinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı onaylı 13 mezbahadan birisi olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Mezbahası'nda üretilen sucuklar marka olma yolunda ilerliyor.
Manavgat Kasapları Temin Tevzii Kooperatifi tarafından işletilen ve Türkiye genelinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı onaylı 13 mezbahadan birisi olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Mezbahası'nda üretilen sucuklar marka olma yolunda ilerliyor. Kooperatif Sorumlu Veteriner Hekimi Zuhal Çalışkan, Antalya'da sucuk üreten ilk tesis olduklarını söyledi. Kendi markaları olan MAN-ET adı altında anlaşmalı kasaplara da sucuk ürettiklerini ifade eden Çalışkan, tesisin yılda 67 bin 500 kilo, günde ortalama ise 300 kilo sucuk üretme kapasitesinin bulunduğunu belirtti.
HİJYENİK ORTAMDA ÜRETİM
Manavgat Kasapları Temin Tevzii Kooperatif Üyesi Mehmet Ali Şahin ise tesislerinde yüzde 100 dana etinden ve hijyenik ortamda sucuk üretildiğini söyledi. Manavgat halkının bu tesisi gidip görebileceğini ifade eden Şahin, Haccp ve ISO belgeli tesisin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylı bir tesis olduğunu dile getirdi.
Haberler