KOYUN VE KEÇİ BİRLİĞİ`NDEN KONYA ÇIKARMASI

Çorum Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği üyeleri, Konya'da düzenlenen 14. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı'na katıldı.

Konya Ticaret Odası-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin katılımıyla gerçekleşen fuara olan 21 ülkeden bin 200 marka katıldı. Fuarda birlik üyeleri sektördeki yeniklikler ve gelişmeler hakkında bilgi aldı.

14. Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı'nın ziyaretçi sayısıyla Türkiye'nin en büyük Avrupa'nın 3. büyük tarım fuarı olduğunu dile getiren Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Şevket Avcı, düzenlenen fuarın çok yararlı geçtiğini belirterek, üyelerin modern yetiştiricilik sistemlerini görmesi ve her gün gelişen teknolojilere ayak uydurabilmesi adına bu tür organizasyonların önemli olduğunu söyledi.

Fuar gibi bu tür etkinliklerde aynı zamanda diğer illerdeki yetiştiricilerle bilgi alışverişinde bulunma fırsatı da tanıdığını kaydeden Avcı, birlik olarak ülke genelinde çeşitli fuarlarda katılımcı olarak yerlerini aldıklarını, zaman zamanda birlik üyelerine yönelik teknik geziler düzenlediklerini açıkladı.

Tarımın dünyada 2,5 milyar insanın geçim kaynağı olduğunu kaydeden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'de, "Ancak günümüzde tarımsal verimlilik azalmaya başlamıştır. Dünya Bankası verilerine göre temel tahıllardaki yıllık ortalama verim artışı git gide azalmaktadır ve artan nüfus hızının gerisinde kalmaktadır. Dünyanın şuanki nüfus artışına göre bu yüzyılın sonunda doğması gereken iki milyardan fazla insan olacaktır. Bu nedenle tarım ürünleri her zaman dünyada önemlidir. Hatta önemi daha da artarak devam edecektir. Dünyanın sanayi devi ülkeleri aynı zamanda tarımda da en önde olanlarıdır. Bunun için tarımsal teknolojilerin sergilendiği bu fuarı önemsiyoruz. Aynı zamanda bu fuar sanayinin de gelişmesine katkı sağlayacaktır. Eğer siz yeteri kadar üretemezseniz yeteri kadar ihraç edemezsiniz. Ürettiğimiz ürün değil sattığınız ürün sizindir. Onun için geldiğiniz noktada biz ürünlerimizi ticari pazara arz edecek şekilde üretmemiz lazım. Geleneksel tarım ürünleri önemli. Geleneksel yöntemler önemli. Ama aynı zamanda teknolojiyi kullanarak dünyanın istediği çapta ürün yaparak pazarlamamız gerekir" diye konuştu.

İHA
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.