Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kilis'teki temaslarının ardından Gaziantep'te, GAP Organik Tarım Küme Projesi'nin imza protokolü törenine katıldı.
GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile İpekyolu Kalkınma Ajansı'nın, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı işbirliğiyle yürüttüğü ve organik tarıma 2 milyon 250 bin lira mali destek sağlayacak GAP Organik Tarım Küme Projesi'nin imza protokolü Gaziantep Valiliği'nde gerçekleştirildi. İmza protokolüne Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın yanı sıra; Gaziantep Valisi Erdal Ata, Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan katıldı. İmza töreni öncesinde konuşan Bakan Cevdet Yılmaz, Gazianteplilerin 300 binden fazla Suriyeliyi kentte barındırdığını söyledi.
Gaziantep'in tarihi ve insani vazifeyi yerine getirdiğini belirten Bakan Yılmaz, "GAP Organik Tarım Küme Projesi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı işbirliği içerisinde yürütülmektedir. Proje ile kümelenme metodoloji uygulanarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde organik tarım sektörünün ulusal ve uluslararası rekabet edilebilirliğinin arttırılması ve üst ölçekte bölgenin sosyoekonomik kalkınmasına katkıda bulunması hedeflenmektedir. Projenin Gaziantep başta olmak üzere bütün bölgeye, çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Gaziantep önemli üretim ve ihracat merkezi olduğunu ifade eden Bakan Yılmaz, şunları söyledi: "Gaziantep aynı zamanda da tarım ve hizmetler şehri. Gaziantep çok boyutlu bir şekilde katkıda bulunan, girişim kültürünü son derece önemsediğimiz, bu girişimci kültürünü açıkçası bölgemize ve ülkemize yaymasını arzu ettiğimiz ilimiz. Türkiye'nin ekonomisine kalkınmasına büyük güç veren bir ilimiz. Biz de elimizden geldiğince destek olmaya gayret ediyoruz. Gaziantep nüfusu 2 milyona doğru gidiyor. Ve çok sayıda yani 300 bin civarında misafir barındıran bir ilimiz. Son derece tarihi ve insani vazifeyi yerine getiriyor. Bunu yaparken kalkınma sürecini aksatmıyor. Bu açıdan Gaziantep her türlü teşekkürü ve takdiri hak ediyor."
Gaziantep Valisi Erdal Ata ise kentin sanayisinin yanı sıra tarım alanında da önemli bir yere sahip olduğunu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de proje ile bölgenin yanı sıra ülkenin kalkınacağını söyledi.
Konuşmaların ardından GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ile İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bülent Özkan arasında organik tarıma 2 milyon 250 bin lira mali destek içeren protokol imzalandı. Program kapsamında sadece Antepfıstığı, biber, üzüm, zeytin, bal, nar, badem, kırmızı mercimek, buğday, dut ve ceviz ürünlerinin destekleneceği bildirildi.
Olay Medya