Amasya'nın Suluova ilçesinde yaşayan ve 15 yıl önce Suluova Kaymakamlığından aldığı hibeyle 100 metrekarelik bir sera kuran 55 yaşındaki Meliha Ceylan Çoban, yıllar içinde serayı da işlerini de büyüterek bölgenin en önemli sebze üreticisi haline geldi.
Serasında mevsimine göre domates, salatalık, biber, yeşil soğan, marul yetiştiren Çoban, ürettiklerini sebze toptancılarına ve ilçede kurulan pazar yerinde satıyor.
Sebze yetiştiriciliğindeki başarısının yanında, girişimcilik ruhuyla kadınlara örnek olan Çoban, çevresinde "Seraların sultanı" olarak anılıyor.
Çoban, daha önce gündelik tarım işçiliği yaptığını ve Kaymakamlıktan aldığı hibe sayesinde hayatının değiştiğini söyledi.
Serada gelir elde etmeye başladıktan sonra işlerini sürekli büyütmeyi hayal ettiğini anlatan Çoban, "Eskiden seralarda poşetleme işinde çalışıyordum, oradan heves ettim sera yapmaya. Daha sonra Kaymakamlığın desteğiyle 100 metrekarelik bir sera yaptım. Daha sonra işimizi büyüttük. Şimdi 2 bin 500 metrekarelik bir alanda üretim yapıyoruz, çok şükür işlerimiz de çok iyi." diye konuştu. ülke
"Ekonomisine katkıda bulunduğum için de mutluyum"
Serayla iyi bir kazanç sağladıklarını, 5 çocuğuna daha iyi bir gelecek hazırladıklarını ifade eden Çoban, eşinin de inşaat işçiliğini bırakarak serada çalıştığını anlattı.
İşini severek yaptığını vurgulayan Çoban, şöyle devam etti:
"Zaten en önemlisi bu, hiç bıkmıyorum, usanmıyorum. İşimiz zor gerçekten ancak işimi sevdiğim için bu zorlukları kolaylıkla aşıyorum. Şimdi ailemizi bu serayla geçindiriyoruz. Eşim inşaatlarda çalışıyordu şimdi serada çalışıyor. Ürettiğimiz ürünler Türkiye ve dünyanın dört bir yanına gidiyor, ülke ekonomisine katkıda bulunduğum için de mutluyum."
AA