Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde vatandaşların domates ve kırmızı biberden salça yapımına başladıkları bildirildi.
Köylerde tarlalarda yetiştirilen ya da çevre il ve ilçelerden pazarlara gelen salçalık domates ve kırmızıbiber satışlarının başlamasıyla kadınları salça yapma telaşı sardı.
Kendi yetiştirdikleri ya da pazardan aldıkları domates ve kırmızı biberleri temizleyip doğradıktan sonra kazanlara doldurarak kaynatan kadınlar püre kıvamına gelen biber ve domatesleri süzgeçten geçirip, ardından tepsilere dökerek tuzladıktan sonra güneş almayan ama sıcak ve havadar bir yerde koyulaşıncaya kadar bekletiyorlar. 3-5 gün arası bekletilen salçalar bu süre zarfında ara ara karıştırılıyor. Salça kıvama geldiğinde tüketilmek üzere kavanozlara dolduruluyor.
Kendi yaptıkları salçanın tadına doyum olmadığını söyleyen Mehmet Durgut,"Kilosu 75 kuruşta aldığımız domates ve 1,5 TL'den aldığımız kırmızıbiberden kendi yaptığımız salça hem daha lezzetli oluyor, hem de daha ucuza geliyor."dedi.
İHA