Keçi ve koyunun, gıda olarak tüketilmeye müsait olmayan materyalleri sindirebilme özelliğinin, daha ucuz biyoyakıt üretimine yardımcı olabileceği duyuruldu.
Keçi ve koyunun, gıda olarak tüketilmeye müsait olmayan materyalleri sindirebilme özelliğinin, daha ucuz biyoyakıt üretimine yardımcı olabileceği bildirildi. BBC'de yer alan habere göre, keçi ve koyun gibi hayvanların midesindeki mantarlar, çok çeşitli bitki materyallerini parçalayabilen esnek enzimler üretiyor.
ÇÖZÜM AT, KOYUN VE KEÇİ'NİN MİDESİNDE
Sonuçları "Science" dergisinde yayımlanan çalışma çerçevesinde, bilim adamlarının, at, koyun ve keçilerden daha önce tanımlanmamış dayanıklı ve münferit üç kültür örneği topladığı kaydedildi. Yapılan testlerde bu hayvanların midesindeki mantarın, biyoyakıt endüstrisindeki en başarılı mühendislik girişimleri kadar etkili olduğu gözlendi.
DİNOZORLARDAN BERİ VARLAR
Bilim adamları, keçi ve koyunun, gıda olarak tüketilmeye müsait olmayan materyalleri sindirebilme özelliğini, oksijensiz yaşayabilen mide mantarının varlığına bağlıyor. Söz konusu mantarın, dinozorlar döneminden bu yana var olan organizmalar olduğuna dikkat çekiliyor.
ÇOK FAZLA PROTEİN ÜRETİYOR
Araştırmayı yürüten California Üniversitesinden Profesör Michelle O'Malley, keçi ve koyunlardaki mantarın, bugüne kadar biyoyakıt endüstrisince üretilen genetik olarak en iyi işlenmiş enzimlerden, çok daha fazla protein ürettiğini dile getirdi.
BAŞKA HAYVANLARDA DA OLABİLİR
O'Malley, "Mide mantarları, daha geniş bir yelpazedeki bitki materyali üzerinde daha hızlı işe yarayabilir." dedi. Bilim adamları, benzer mantarların koyunların yanı sıra sığırdan file kadar çeşitli hayvanlarda da bulunabileceğini kaydediyor.
haberler.com