KAYSERİ ŞEKER`DE TOPRAKSIZ TARIM SERACILIĞI KIŞ FİDE DİKİMLERİ YAPILDI

Kayseri Şeker'e ait Seramis domates işletmesi serasında Hindistan cevizi liflerinden elde edilen içine makro ve mikro elementler eklenerek organik besleyici değere sahip olan, ağırlığının 9 katı su tutma kapasitesi bulunan Kokopit (Cocopeat) kullanılarak daha lezzetli domatesler üretiliyor.

Kayseri Şeker Fabrika sahası içerisinde 10 bin metrekare cam serada topraksız ortamda yetiştirilen domateslerin fide ekimine Eylül ayında başlandı. Her yıl yenilenen domates fidelerinden 2015 yılı kampanya döneminde 26 bin sertifikalı, sağlık raporu bulunan fidelerin dikimi yapılarak 400 ton civarında domates üretimi elde edilmesi hedefleniyor.

İHA
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.