Silifke'de karpuz ve kavun üreticileri, geçen seneye oranla düşüş yaşayan ve kilo fiyatı 10 kuruşa gerileyen karpuz ve 50 kuruşa gerileyen kavunu satamamaktan yakınıyor.
Antalya Silifke'de bu yıl yaklaşık bin 500 dönüm alanda ekimi yapılan karpuz ve 50 dönümlük alanda üretimi yapılan kavun ne üreticiyi ne de satıcıyı güldürdü. Üreticilerin ürettikleri karpuz ve örtü altındaki kavun çürümeye terk edildi. Ramazan ayında satışların artacağını öngören üreticiler, bekledikleri hareketliliği göremeyince zararı en aza indirmenin yollarını düşünmeye başladı. Yusuf Alptürk isimli üretici, karpuzun kilosunun 10 kuruşa kadar düştüğünü söyledi. Ürettikleri ürünün tarlada çürüdüğünü belirten Alptürk, "Geçen sene bu zamanlarda tarlada ürün kalmazken, şimdilerde ise karpuzlarımızı tarlada çürümeye bıraktık" dedi.
Çiftçi Alptürk, karpuz ihracatının çok düşük olduğunu ve üretilen karpuzun çok fazla olmasından kaynaklı satılmadığını söyledi. Karpuzun tarla fiyatının 10 kuruşa kadar düşmesinin üretici için zor olduğunu vurgulayan Alptürk, fiyatların böyle gitmesi durumunda çiftçinin zor günler geçireceğini söyledi. Üreticinin karpuza ilgi göstermediğini belirten Alptürk, üreticinin bir dönüme yaklaşık 2 bin TL harcadığını ve karpuzun kilosunu 35 kuruş altında satması halinde zarar ettiğini ve karpuzun tarla fiyatının 10 kuruşa kadar düştüğünü söyledi.
Karpuzun kilo fiyatı tarlada 10 kuruşa kadar düşmesine rağmen vatandaşlar, karpuzu manav tezgahı ve marketlerde halen kilosu 500-750 kuruştan almaya devam ediyor.
İHA