Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Türk Gıda Kodeksi Salça ve Püre Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.
Türk Gıda Kodeksi Salça ve Püre Tebliği'nde değişiklik yapan Tebliğ, domates salçası, domates püresi, biber salçası, biber püresi ve karışık salçayı kapsıyor.
Tebliğde karışık salça; herhangi biri en az %30 olacak şekilde domates salçası ve biber salçasının Tebliğde belirtilen oranlarda karıştırılması ve ilave tuz hariç en az %28 brikse kadar koyulaştırılması ile elde edilen ve fiziksel yollarla dayanıklı hale getirilen ürün olarak tanımlandı.
Tebliğ kapsamındaki ürünler ise kendine özel renk, tat ve kokuda olacak ayrıca yabancı tat ve kokuda olmayacak ve yabancı madde içermeyecek.
İlgili tebliğe ulaşmak için tıklayınız.
Hayal Senem Sayan
tarım.com.tr