KANSERLE SAVAŞTA BAKLİYAT MUCİZESİ

Türkiye, taze ve kaliteli bakliyatın kolayca bulunabildiği bir ülke. Bakliyatlar ise sağlığımız için doğal ilaçlar. Yapılan araştırmalarla, bakliyatın kanserle mücadele ettiği de kanıtlandı.

Türk mutfağına ilişkin sayısız tarifin başrol oyuncusu sayılabilecek bakliyatlar, bu sebeple birçoğumuzun evinde daimi bulunuyor . Kültürümüzün bize kazandırdığı bu harika alışkanlık, henüz bilmediğinizi düşündüğüm sayısız fayda sağlıyor. Bilim adamları bakliyat üzerine sayısız araştırma yapmışlar. Bunlardan birinin sonucunda karşılaştıkları kompleks B vitamini seviyesi ve protein miktarı, özellikle fasulye türevleri ve mercimek gibi bakliyatlar için 'vejateryanların eti' tabirini kullanmalarına neden olmuş. Bakliyatlar (özellikle fasulye ve türevleri), doğal magnezyum ve demir kaynağıdır. Kolesterol aşamasında faydalı düşüşe neden olmalarının yanında diyabetiklerin kan şekerlerini dengelemede de sayısız faydaları tespit edilmiştir. Son yıllardaki araştırmalar, diyabeti önleyici etkileri olduğunu da göstermektedir.

U.S. Department of Agriculture, bakliyatın içerdiği antioksidan seviyesi üzerine bir araştırma yapmış ve özellikle kırmızı fasulyede (Meksika fasulyesi) bir hayli yüksek seviyede antioksidan maddeye rastlamıştır. Bakliyatı kanserle mücadele açısından incelediğimizde, içerdiği yoğun lifin, sahip olduğu en mühim silah olduğunu söyleyebiliriz. Yapılan araştırmalar, bakliyatın içerdiği çözünebilir lif tipinin kısa zincirli yağ asitleri üreterek oluşuyor olan kanser hücrelerinin büyümesini durdurmada, hatta onu yok etmede son derece etkili olduğunu göstermiştir. İçeriğinde mevcut bulunan , kalsiyum, izoflavon ve folatlar da kanserle mücadelede faydaları bilimsel olarak ispatlanmış olan bakliyatın kıymetli diğer silahlarıdır. Aş alışkanlıklarınız arasına, haftada üç defa , yaklaşık olarak bir su bardağı bakliyatı ekleyerek kolon kanserine yakalanma riskinizi doğal yollarla azaltabilirsiniz.

KARNABAHARI YEŞİL YAPRAKLARIYLA YİYİN

Federal Amerikan Kanser Derneği'nin yapmış olduğu araştırmada karnabahar, kalın bağırsak ve mesane kanseriyle mücadelede son derece etkili bulunmuş. Geleneksel karnabahar pişirme yöntemimize bakıldığında sebzenin yapraklarını kullanmadığımız görülüyor. Oysa kanserle mücadelede ihtiyacımız olan alfa-tokoferol (E vitamini), caffeic asit, kaempfreol, phytic asit ve rutin adlı maddelerin sebzenin yeşil yapraklarında daha yoğun yer aldığı , araştırmacılar tarafından gösterildi. Bu sebeple, karnabahar pişirirken yeşil yapraklarını da kesinlikle yemeğinize ekleyin.

HER GÜN YENEN İKİ DİLİM ESKİ KAŞAR AKCİĞER VE PROSTAT KANSERİNDEN KORUR

Güne zengin bir kahvaltı sofrasıyla başlamak, birçoğumuz için vazgeçilmez bir alışkanlık. Bu enfes sofraları kurarken eksik etmememiz gerekenlerden biri de mutlaka eski kaşar peyniri olmalı. Yapılan son araştırmalar gösterdi ki; eski kaşar peyniri, K2 vitamini açısından bir hayli zengin. K2 vitaminin ispatlanan en belli özelliği ise kanser hücrelerinin bölünüp çoğalmasına olan yavaşlatıcı etkisi. Fazlasından zarar gelmez ancak her gün iki ince dilim eski kaşar peyniri yemeniz kansere karşı mücadelede en iyi yardımcılarınızdan biri olacaktır. Yapılan araştırmalar, her gün yenen iki dilim eski kaşar peynirinin, akciğer ve prostat kanserine yakalanma riskini azalttığını gösterdi.

HAFTADA İKİ KEZ PANCAR

Pancar, içeriğinde barındırdığı antioksidanlar sayesinde kanserle mücadelede kullanılan en 'gelişmiş' doğal silahlardan biridir. Yapılan araştırmalar, pancara kırmızı rengini veren Betalain maddesinin kontrolsüz hücreler ve oluşmuş tümörler üzerindeki pozitif etkilerini göstermiştir. Günlük diyetinize ekleyeceğiniz üç-dört ince dilim pancar, böbrek kanserinden korunmada en iyi yardımcılarınızdan biridir.

Arca Haber Ajansı
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.