KANSER YAPAN VE KANSERDEN KORUYAN ÜRÜNLER

Kanserin son dönemlerde bu denli artmasına GDO'lu besinler ve tarım ilaçlarının neden olduğunu belirten uzmanlar, özellikle beslenme faktörlerinin kanser üzerindeki etkisini vurguluyor.

Özellikle meme kanserine yakalanma oranını düşürmek için ilk olarak beslenme alışkanlıklarında değişiklik yapılması gerekiyor.

Türkiye'de yılda yaklaşık 20 bin kadında meme kanseri teşhisi konuluyor. En büyük sorun gıdalarda miktarı bilinmeyen GDO'lar ve tarım ilaçları. Yasaklanmasına rağmen birçok üretici tarım ilaçlarını kullanmaya devam ediyor.

Aşırı işlemlerden geçen hazır yoğurt ve süt gibi gıdalar, piliç, yumurta gibi yeme dayalı olan et tüketimi ve GDO'lu mısır kanser hastalıklarını büyük ölçüde tetikliyor.

Kansere yakalanma riskini azaltmak için, ahududu, böğürtlen, çilek, dut, yaban mersini, kiraz, kızılcık, üzüm gibi üzümsü meyvelerin sıklıkla tüketilmesi gerekiyor.

Öte yandan enginar, pırasa, kereviz, soğan, kuşkonmaz, sarımsak, yer elması, muz, buğday kepeği, hindiba, tam tahıllı ürünler ve kuru baklagiller gibi probiyotikli besinler de kanserden koruyucu etkisine sahip besinlerdir.

Balığın içerisindeki Omega-3 yap asitleri, kanser hücrelerinin oluşumunu geciktiriyor.

Milliyet
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.