İzmir Büyükşehir Belediyesi kadim karakılçık buğdayını tekrar ekme ve yaygınlaştırma projesini Karakılçık Buğdayı Ekim Şenliği'yle başlattı. Ekimine başlanan karakılçık buğdayı üreticilerden alınarak un ve ekmek elde edilecek ve halka ücretsiz ulaştırılacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi kadim karakılçık buğdayını tekrar ekme ve yaygınlaştırma projesini Karakılçık Buğdayı Ekim Şenliği'yle başlattı. Ekimine başlanan karakılçık buğdayı üreticilerden alınarak un ve ekmek elde edilecek ve halka ücretsiz ulaştırılacak. Şenlikte yaptığı konuşmada ata tohumu karakılçık projesini Seferihisar'da başlattıklarını hatırlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bugün itibariyle topraklarımızı işgal eden, sağlığımızı bozan, yaşamımızı kirleten ithal tohumların yerini, yeniden Anadolu'nun yerli tohumu almaya başlıyor. Bir atalık tohum, karakılçık buğdayı, bir kere daha şehrimizi ve ülkemizi doyurmak için büyük ölçekte üretilmeye başlıyor" dedi.
Konuşmasında yerli atalık tohumların yitip gitmesinin vatan ve millet sevgisiyle bağdaşmadığını vurgulayan Soyer, "Bugün biz bu gidişatı, İzmir'den başlamak üzere tersine çeviriyoruz. Halkımız yeniden karakılçık unu ile doyacak. Anadolu'nun mis kokulu sebzeleri, meyveleri, İzmir'de uygulamaya başladığımız kapsamlı tarım stratejimizle, yeniden çocuklarımıza ulaşacak diye konuştu. Karakılçık tohumu projesinin sadece bir başlangıç olduğuna değinen Soyer, "Yerel tohumlar konusunda, hedeflerimizi her geçen gün daha da büyütüyoruz. Daha fazla yerel tohum üretmeyi ve daha fazla üreticiye ulaşmayı ilke edindik" dedi.