Dünya Sağlık Örgütü'nün işlenmiş et tüketimiyle ilgili sağlık riski uyarısı yapacağı bildirildi. Buna göre; salam, sosis, sucuk, jambon, pastırma gibi işlenmiş etler kansere yol açıyor.
İngiliz gazetesi Daily Mail'e göre Dünya Sağlık Örgütü'nün Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı bu konuda pazartesi günü bir rapor yayınlayacak. Kırmızı et de kanserojenler arasında listelenecek, ancak bu işlenmiş etten daha az tehlikeli sayıldığı anlamına gelecek. Açıklamanın et ve hazır gıda sektöründe şok dalgası yapabileceği belirtiliyor.
BAĞIRSAK KANSERİ RİSKİNİ ARTIRIYOR
İngiliz Independent gazetesinin haberine göre ise İngiltere Ulusal Sağlık Hizmeti sitesinde de kırmızı ve işlenmiş et tüketmekle bağırsak kanseri arasında muhtemelen bağlantı olduğuna dair uyarı yer alıyor. Uyarıda, "Bu tür etleri çok fazla tüketen insanların daha az tüketenlere göre bağırsak kanserine yakalanma riski daha yüksek" ifadesi yer aldı.
KIRMIZI ET TÜKETİMİ HAFTADA 500 GRAMI GEÇMEMELİ
Dünya Kanser Araştırmaları Fonu da kırmızı et tüketiminin kişi başına haftada 500 gramı aşmaması gerektiğini tavsiye etti. Kırmızı etin rengini veren ve tıp literatürüne 'hem' adı verilen bileşiğin bağırsağın astarına zarar vererek kansere yol açtığı sanılıyor.
Son Dakika