HEM LEZZETLİ HEM DEĞERLİ

Kars'ın en önemli gelir kaynaklarından olan kazların kesimine kar yedikleri için başlandı. Kars'lılar kendi yetiştirdikleri kazların her parçasının çok lezzetli olduğunu söylüyor.

 Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte vatandaşlar yetiştirdikleri ve ekonomik kazanç sağladıkları kazları kesmeye başladı.

KAR YİYEN KAZ DAHA LEZZETLİ

Kars'ın en önemli gelir kaynaklarından olan kazların kesimine kar yedikleri için başlandı. Kar yiyen ve etinin daha lezzetli olduğuna inanılan kazların kesimden sonraki ilk aşaması da kar suyuyla yapılıyor.

TÜYÜ DE CİĞERİ DE ÇOK KIYMETLİ

Kar yiyip, kar suyuyla yıkanan kazların temizlenme ve ayıklanma işlemleri de oldukça zor. Kazın ciğeri dahil kanadı ve tüyü de çok kıymetli olduğu için bu işlemler büyük bir özenle yürütülüyor.

TUZLAYIP KURUMASI İÇİN BEKLETİLİYOR

Kazın sadece kesimi erkeklere düşüyor diğer bütün işlemler ise kadınların hünerli ellerinden geçiyor. Temizlenen kazlar üst üstte konulup bir gün süreyle dinlendiriliyor. Bir gün dinlenen kaz eti daha sonra tuzlanıp kuruması için bekletiliyor ve dolaplardan sofralara gelinceye kadar uzun bir yoldan geçiyor.

ÇOK LEZZETLİ

Kazın hemen hemen her bir noktasının değerlendirildiğini kaydeden işletmeciler, kazın kafasından, ayağına, kalbinden, ciğerine kadar çok faydalı bir lezzet olduğuna dikkat çektiler.

Finans.Haberler.Com
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.