Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Gölemezli Mahallesi'nde domates üretim yapan bir seranın Türkiye'de ilk "Helal gıda" sertifikasını aldığını söyledi.
Jeotermal seraların yoğun olarak Buldan, Pamukkale ve Sarayköy ilçelerinde bulunduğunu belirten Kutlu, "Denizli'de seralar jeotermal kaynaklarla ısıtılıyor ve topraksız üretim yapılıyor. Son yıllarda yapılan çalışmalar ve teşvikler sonucunda ileri teknolojide 590 dekar alanda teknolojik seralar kuruldu. 115 dekar sera alanında erkenciliğe yönelik üretim yapılıyor" dedi.
Kendine özgü lezzet
Denizli'deki teknolojik seralarda yazın 1-1,5 ay hariç yılın 10-11 ayı domates üretimi yapıldığını dile getiren Kutlu, tozlayıcı olarak "Bombus Arısı" kullanılan domateslerin iriliği, rengi, aroması, yola dayanıklılığı ve kendine özgü lezzetiyle üretildiğini söyledi. Denizli'de üretilen yaklaşık 14-15 bin ton civarındaki domatesin başta ihracat olmak üzere İstanbul, Ankara ve Bursa gibi büyük şehirlerde tüketicilerden çok büyük rağbet gördüğünü söyleyen Kutlu, "Ağustos ayında dikilen domateslerin hasatı 60 günde yapılıyor. Pazar isteklerine göre salkım, çeri, kokteyl, beef ve bardağa konulan şeker domatesler üretilerek büyük marketlerde ve pazarlara sevkediliyor. Türkiye'de ilk olarak domateste helal sertifika Gölemezli mahallesindeki üretim yapan sera işletmecisine verilmesi de dış pazar açısından önemli" diye konuştu.
Yeni Asır