Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, hayvan sağlığının ve halk sağlığının korunması amacıyla hayvanlarda aşılama, kontrol ve denetim hizmetlerini yoğun bir çalışma ile sürdürüyor.
Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü; gerek halkımızın sağlıklı gıdaya ulaşması gerekse hayvan sağlığının korunması amacıyla hayvanlarda aşılama, kontrol ve denetim hizmetlerini yoğun bir çalışma ile sağlamaktadır.
Bu konuda açıklamalarda bulunan Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal YILMAZ şunlara değinmiştir. "İl Müdürlüğümüzce hayvan hastalıklarıyla mücadeleyi her alanda sürdürmekteyiz. Özellikle bir yandan yıl boyunca sürdürdüğümüz yoğun aşılama çalışmalarımızla hayvan hastalıkları ile mücadele edilirken bir yandan da hayvancılıkla uğraşan üreticilerimize yönelik eğitim ve yayım çalışmalarımız devam etmektedir.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak ilimizde hayvan hastalıklarının önlenmesi maksadı ile her yıl olduğu gibi 2014 yılında da 306.728 hayvana koruyucu şap, Lumpy Skin Disease(LSD), şarbon, brusella, koyun vebası ve kuduz aşıları yapılmıştır. Koruyucu önlem maksadı ile yapılan şap aşılaması sayesinde 2014 yılında ilimizde sadece 3 mihrakta şap hastalığı çıkmış olup bu hastalıklar alınan önlemler neticesinde ölüm vakası olmadan söndürülmüştür.
2013 yılında ülkemiz de ilk defa görülen ve 2014 yılı içerisinde hızlı bir şekilde yayılma gösteren LSD hastalığı ile ilimizde çok sıkı bir şekilde mücadele edilmiştir. Yapılan ihbarlara anında müdahale edilerek gerekli karantina önlemleri ve tedbirler alınmış, hastalıklı hayvanlar imha edilmiştir. Ayrıca yapılan aşılama çalışmaları neticesinde 2014 yılında ilimizde kedi ve köpeklerde kuduz, koyun ve keçilerde veba hastalığına rastlanmamıştır. Görüldüğü üzere İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak hayvan hastalıklarıyla mücadelede etkili bir mücadele çalışması yürütmekteyiz. 2014 yılında olduğu gibi 2015 yılında da hastalıklarla mücadele çalışmalarımız hız kesmeden devam etmektedir." denilerek salgın hayvan hastalıklarına karşı yapılan mücadelenin detayları aktarılmıştır.