GIDADA ÜRÜNLERİN YARISI ÇÖPE GİDİYOR
2050 yılında dünya nüfusunun 9,1 milyara ulaşacağına ve küresel tarım üretiminin yüzde 60 oranında artmasının gerekeceğine dikkat çeken Metro Genel Müdürü Kubilay Özerkan, "Gelecekte gıda sektörü için en büyük zorluk, nasıl daha fazla üretebiliriz değil de; çöpe giden gıda atıklarını sürdürülebilir bir biçimde nasıl azaltabiliriz konusu olacak." dedi.
07.09.2015
1.252 okunma
Metro'nun sadece meyve-sebze soğuk hava zincirine yıllık 7 milyon TL yatırım yaptığını kaydeden Özerkan, “Bu yatırımı yapmasaydık gıda atığımız 3 kat artacak ve yıllık 24 milyon TL olacaktı.” diye konuştu. B-20 Türkiye Konferansı'nda, ‘Tarım Sektöründe Büyüme ve Küresel Rekabet Gücü' başlıklı oturumda bir konuşma yapan Özerkan gıda sektöründe üretilen ürünlerin yarısının çöpe gittiğini söyledi. Özerkan, “Bugün gıda sektöründe üretilen tüm ürünlerin ancak yüzde 50'si tüketicinin masasına gelebiliyor. Gerisi ise gıda atığı olarak çöpe gidiyor.
Zaman