Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü tarafından düzenlenen "Gıdada Bilgi Kirliliği ve Bilimsel Gerçekler" panelinde konuşma yapan Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği (SETBİR) Başkanı Zeki Ilgaz, kırmızı et sektörü hakkında ortaya çıkan bilgi kirliliğinin, kırmızı et tüketimini olumsuz etkilediği söyledi.
Ilgaz konuşmasında, bilgi kirliliğinin önüne geçmek için kamuoyu bilgilendirme faaliyetlerinin yapılması gerektiğini vurguladı.
Gıda alanında hızla artan yanıltıcı bilgilendirmeler nedeniyle tüketicinin yaşadığı güven sorunu, üniversiteleri ve sektör temsilcisi dernekleri harekete geçirdi.
Tüketicinin yaşadığıbilgi karmaşasını önlemek amacıyla 12 Kasım 2014 tarihinde Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü tarafından “Gıdada Bilgi Kirliliği ve Bilimsel Gerçekler”konulu bir panel gerçekleştirildi.
Ankara Üniversitesi Rektörlüğü 100. Yıl Salonu’nda gerçekleştirilen panelin açılış konuşmaları, Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nevzat Artık, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil ve Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş tarafından gerçekleştirildi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil’in moderatörlüğünde düzenlenen panele, SETBİR Başkanı Zeki Ilgaz, BESD-BİR Başkanı Dr. Sait Koca, ASÜD Genel Sekreteri Dr. İsmail Mert, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Akbulut, gazeteci-yazar Ahmet Dirican ile Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nevzat Artık konuşmacı olarak katıldı.
Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nevzat Artık, günümüzde küçük büyük herkesin medya aracılığıyla istediği bilgiye, istediği anda ulaşabildiğine dikkat çekti. Ancak bunun yanında, medyada kaynağı belli olan veya olmayan yanıltıcıbirçok bilginin bir anda kitlelere ulaşmasının da hem tehlike doğurduğunu hem de bilgi obezitesine yol açtığını ifade etti.
Şanlıurfa.com