GIDA SEKTÖRÜ 'SÜRDÜRÜLEBİLİR' ÜRETİM VE TÜKETİM EKSENİNDE DÖNÜŞÜMÜ TARTIŞACAK

Sürdürülebilir Gıda Konferansı, ikinci yılında Dünya Gıda Günü Buluşması ile birleştirilerek özel bir anlam kazanıyor.

Türkiye Gıda Sanayi İşverenleri Sendikası-TÜGİS ve Sürdürülebilirlik Akademisi  iş birliğinde gerçekleştirilecek olan  ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in de katılması beklenilen ''Sürdürülebilir Gıda Konferansı', ikinci yılında Dünya Gıda Günü Buluşması ile birleştirilerek özel bir anlam kazanıyor. 
 
Gıda sektörünün tüm paydaşları ile 18 Ekim'de İstanbul Swissotel'de gerçekleşek konferans, iş dünyası, kamu, bilim ve sivil toplum alanlarından lider ve uzmanları buluşturarak, sektörün sürdürülebilir üretim ve tüketim ekseninde dönüşümü için bir bilgi paylaşım ve işbirliği platformu sunmayı hedefliyor.
 
Yeni dünya ekonomisinden tüketici davranışlarına; sürdürülebilir tarımdan tedarik zincirine, gıda kayıplarının azaltılmasından organik gıdaya, ambalaj dönüşümünden değişen iş modellerine kadar gıda sektörünü ilgilendiren tüm konular, 18 Ekim'de İstanbul Swissotel'de düzenlenecek Sürdürülebilir Gıda Konferansı'nda tartışmaya açılıyor.
 
Sürdürülebilir Gıda Konferansı 2016'da, T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, T.C. Kalkınma Bakanlığı, T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve ayrıca Gıda ve Tarım Örgütü-FAO iş birliklerinin yanı sıra özel sektörün önemli markaları da çözüm ortağı olarak yer alıyor.
 
'Sürdürülebilir Gelecek İçin Sürdürülebilir Gıda' 'ilkesiyle gelişim modellerinin ortaya koyulması ve gelişim modellerine yön verecek çalışmalar yapılması amaçlanan konferansta; kamu, özel sektör, bilim ve sivil toplum alanlarından gelen tüm paydaşlar,  bugünün gıda ile ilgili sorunlarına bütünsel bir yaklaşımla öncülük etmeyi, sürdürülebilir gıda dönüşümünü, değişen parametreleri ve hedefleri, gıda sektöründe değişen iş modelleri ve tüketici davranışlarını tartışacak.
 
Seçkin konuşmacılar, gıda sektörüne yön verecek bir gündem

T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Pakdil, FAO Türkiye Temsilcisi Yuriko Shoji ve gıda sanayinin lider kuruluşlarının ve kamunun  temsilcileri  ile  akademisyenlerden 40 ı aşan seçkin konuşmacının ana salon ve paralel salon oturumları ile hazır bulunacağı Sürdürülebilir Gıda Konferansı'nda ayrıca sürdürülebilir gıda için yeni yasal düzenlemeler ve teşvikler, tüketici davranışları ile gelen değişim, sürdürülebilir gıda için finansman, sürdürülebilir tedarik zinciri, sürdürülebilir gıda için tarımın önemi ve yerel gıdaların korunması gibi pek çok konu gündemde olacak.
 

Fortune
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.