GIDA PERAKENDECİLERİ ÜRETİCİLERİYLE BULUŞUYOR

Gıda Perakendecileri Derneği (GPD), ilkini 2014 yılında düzenlediği 'GPD-Ortak Gelişim Kongresi', bu yıl 8 Ekim 2015 tarihinde yapılacak.

Kongrede, verimlilik, sürdürülebilirlik, ortak çözüm geliştirme gibi kavramların hayata geçmiş uygulamaları paylaşılacak.

Gıda Perakendecileri Derneği'nin (GPD), tüketici odaklı perakendeci ve tedarikçi verimliliği temasıyla ilkini 2014 yılında düzenlediği 'GPD-Ortak Gelişim Kongresi', bu yıl 8 Ekim 2015 tarihinde yapılacak. Kongrede, verimlilik, sürdürülebilirlik, ortak çözüm geliştirme gibi kavramların hayata geçmiş uygulamaları paylaşılacak. Sektörün önde gelen oyuncuları, deneyimlerini ve kazanımlarını Anadolu'dan gelen tedarikçileriyle de buluşturacak.

40 milyar dolarlık perakende satış hacmini ve 245 bin kişilik istihdam gücünü temsil eden Gıda Perakendecileri Derneği (GPD), 'GPD-Ortak Gelişim Kongresi'nin ikincisi için çalışmalarını tamamladı. Tüketici odaklı perakendeci ve tedarikçi verimliliği temasıyla devam eden kongre, 8 Ekim 2015'te İstanbul'da gerçekleştirilecek. Türkiye'nin en önemli gıda perakendecilerinin, gıda servis zincirlerinin ve tedarikçilerinin, İstanbul'da buluşacağı '2'inci Ortak Gelişim Kongresi', tedarikçiler ile sektörün önemli oyuncularının katılacağı 'tanışma maratonu' ile başlayacak. Özellikle Anadolu'daki tedarikçiler için de önemli bir fırsat olacak tanışma maratonu, Kongre'nin başında katılımcıların doğrudan iletişim kurmasını sağlayacak. 'Ortak Gelişim Kongresi'ndeki oturumlarda sektörün önde gelen ulusal ve uluslararası oyuncularından konuşmacılar, deneyimlerini paylaşacak. Kongrede ulusal ve yerel gıda market zincirleri, gıda servis zincirleri, tedarikçiler ve çözüm ortakları kuruluşlardan toplam 750 profesyonel bir araya gelecek.

GPD Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 'Ortak Gelişim Kongresi' ile Türkiye'nin önde gelen gıda perakendecilerinin ve üreticilerinin, Anadolu'daki oyuncularla buluşacağının altını çizerek, "Bizler bugüne kadar edindiğimiz tecrübe ve birikimimizi küresel ve bölgesel üreticilerle, market zincirleri, gıda servis zincirleri ve tedarikçilerimizle paylaşacağız. Bu büyük buluşmanın, tüketici odaklı gelişmemizde verimliliğimizi artırarak her kesimin kazanacağı bir ortam yaratacağına olan inancımız tamdır" dedi.

MÜŞTERİ VELİNİMETİMİZDİR, BİZİ ONUN İSTEKLERİ ŞEKİLLENDİRİYOR

Perakende sektörünü, kendi operasyonlarını tüketicinin talepleri doğrultusunda geliştiren, gelişime ayak uydurabilmek için kendisiyle birlikte tüm tedarikçilerin de gelişmesine öncülük eden, katma değeri yüksek bir sektör olarak nitelendiren Nihat Özdemir, şöyle devam etti:

"Bu gelişim sürecinde başarılı olabilmemiz ve kaynaklarımızı verimli kullanabilmemiz için, perakendeciler ve üreticiler olarak, tüketici odaklı düşünerek aramızdaki diyalog ve iletişimi iyi kullanmamız gerekiyor. Bu zincirdeki her üç tarafın da kazanması ve 3K, yani Kazan-Kazan-Kazan'ın hayata geçmesi için yapılabilecekleri 8 Ekim 2015'teki GPD - Ortak Gelişim Kongresi'nde konuşacağız. Kongremize katılanlar, verimlilik, sürdürülebilirlik, ortak çözüm geliştirme gibi kavramların hayata geçmiş uygulamalarını izleyecek, değerli kazanımlar elde edecekler".

ULUSLARARASI OPERASYONLAR TÜRK FİRMALARINA EMANET

GPD Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 8 Ekim 2015'teki Kongre'de verimliliği ele alacak olan sektörün uluslararası alanda ulaştığı konumun da altını çizdi. Bugün, global gıda servis zincirlerinin Türkiye'deki ofislerinin sadece yakın coğrafya değil, dünyanın pek çok noktasındaki operasyonları yönettiğine dikkat çeken Özdemir, "Bu, Türkiye'de gıda perakendecilerinin ulaştığı konumu göstermek için önemli bir örnektir. Türkiye, tedarik zinciri yönetimi olarak ifade edilen bu alanda o denli uzmanlaştı ki, artık komşu ülkelerin yanı sıra uzak ülkelerdeki operasyonlar da Türk firmalarına emanet edilmiş durumda. Ortak Gelişim Kongresi sırasında bu tecrübelerimizi de paylaşarak hep birlikte verimli büyümenin formülünü kuracağız" ifadelerini kullandı.

İHA
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.