GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI`NDAN KRİTİK UYARI GELDİ
Gıda Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Hulusi Ada, özellikle Ramazan Ayı'nda artan gıda alışverişine karşı çok önemli uyarılarda bulundu.
02.07.2015
1.798 okunma
Gıda Mühendisleri Odası Konya Başkanı Hulusi Ada, açıkta satılan gıdaların sağlık açısından istenmeyen sonuçlar doğurduğunun önemle altını çizerek, Ramazan Ayı’nda oluşabilecek gıda zehirlenmelerine karşı tüm vatandaşları uyardı.
Ada; “Ambalajı olmayan ürünlerin satışı yasalarımıza göre zaten yasak. Ama Ramazan Ayı’nda gıda tüketimi çok hızlı olduğu için denetimlerde çok yeterli olmuyor. Bu yüzden özellikle Ramazan Ayı’nda bazı marketlerin içinde ya da pazarlarda ciddi manada açıkta satılan ürünlerin sayısında bir artış söz konusu oluyor” dedi.
Süt ürünlerinde ekstra dikkatli olmak lazım
Gıda güvenliği için denetimlerin yeteri kadar yapılmadığını da söyleyen Ada; “Açıkta satılan gıdalara herkesin eli değiyor ve gıdalar genelde toz toprak içinde kalıyor. Özellikle Konyalıların çok sık tükettiği süzme yoğurtta bu durumla karşılaşabiliyoruz. En riskli olan süt ürünlerinin 10 derecenin altında olan yerlerde muhafaza edilmesi gerekiyor ama bu ürünler pazarlarda açık bir şekilde satıldığı için gıda zehirlenmesine neden olabiliyor” diyerek kritik uyarılarda bulundu.