GELENEKSEL ÇİFTLİK PEYNİRLERİNE KORUMA

Kars ve Ardahan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri, Ardahan Üniversitesi ve Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği tarafından yürütülen AB projesi kapsamında, Kars İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde "Geleneksel Çiftlik Peyniri Yapımı Eğitimi" düzenlendi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Kars İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, "İnsanlar için vazgeçilmesi mümkün olmayan gıdanın sürdürülebilir ve güvenilir temini, toplumların sağlığı, geleceği ve bağımsızlığı açısından son derece önemlidir. Süt ve süt ürünleri gibi hayvansal gıdalar, insanın beslenmesinde çok önemli yeri olan temel gıda maddelerinden birisidir.

Bu kapsamda Kars ve Ardahan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri, Ardahan Üniversitesi ve Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği tarafından yürütülen AB projesi kapsamında, Kars İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde "Geleneksel Çiftlik Peyniri Yapımı Eğitimi" düzenlenmiştir.

İlimizde hayvancılık hızla büyümekte aynı zamanda yeni teknolojilere ve makineli tarıma yavaş yavaş ayak uydurmaktadır. Proje kapsamında köylerimizin teknolojiye ve yeniliklere ayak uydurması açısından çiftçilerimize eğitimler düzenlenecektir. Böylece hayvansal verim yükselecek, köylü kendi ürettiği sütü kendisi işleyen bir yapıya gelecektir. Teknolojik gelişmelere paralel olarak peynir üretimini gerçekleştirecek köylerde verimliliği daha fazla artırma adına çiftçi eğitimleri düzenlenmeye devam edecektir. Çiftçi eğitimleri ile köylünün bilinçlenmesi sağlanıp hayvansal üretimden alınan verim artırılmayı hedeflenmektedir." ifadelerini kullandı. 

karsobjektifhaber.com
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.