GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan GAP-TEYAP Çiftçi Örgütleri Merkezli Çoğulcu Yayım Modeli Programı ve GAP Organik Tarım Küme Projesi kapsamında GAP Bölgesi'nde çalışan yayım elemanları için "İyi-Organik Tarım" eğitimi veriliyor.
GAP bölgesinde çiftçi örgütlerinde ve serbest olarak çalışan yayım elemanlarına organik ve iyi tarım konusunda çiftçi yayım faaliyetlerinde kullanabilecekleri temel bilgilerin verilmesini amaçlayan 2 günlük eğitim semineri veriliyor. "Organik Tarım ve İyi Tarım Uygulamaları" ana başlıklı eğitimde, 'İyi ve organik tarımın tanım ve tarihçesi, genel ilkeleri, temel prensipleri, dünyada ve Türkiye'de iyi ve organik tarım gelişmeleri, İyi ve organik tarım mevzuatı, kanun ve yönetmelikleri, politika ve desteklemeleri, GAP Bölgesi'ndeki uygulamaları, kontrol ve sertifikasyon süreci bitki besleme ve biyolojik mücadele ilkeleri konularında bilgi veriliyor.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Şanlıurfa GAP Tarımsal Eğitim Merkezi'nde Prof. Dr. Ahmet Altındişli, Prof. Dr. Metin Turan, Doç. Dr. İnanç Özgen, uzman Faruk Işıldak ve uzman Aziz Aktacir tarafından verilen eğitime, GAP-TEYAP model konu uzmanları, GAP Bölgesinde organik tarım konusunda çalışan serbest tarım danışmanı ile GAP-TEYAP-Model kapsamında işbirliği yapılan çiftçi örgütlerinden toplam 40 yayım elemanı katıldı. Eğitim sonunda ise katılanlara sertifika verileceği öğrenildi.
İHA