Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Ofisi (WHO) 2019 Dünya Gıda Günü etkinliklerini Elazığ'da başlatıyor.
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Ofisi (WHO) tarafından ve Gazi Üniversitesi, Fırat Üniversitesi ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin iş birliğiyle 2019 Dünya Gıda Günü kapsamında "Eylemlerimiz geleceğimizdir. Sağlıklı beslenme ile #açlığason verilmiş bir dünya" temasıyla düzenlenen "Bulaşıcı Olmayan Hastalıkların Önlenmesi ve Kontrolü, Endüstriyel Trans Yağların Eliminasyonu, Sürdürülebilir Kalkınma için Gıda Güvenliği ve Risk Yönetimi" Sempozyumu Elazığ'da gerçekleştiriliyor.
4-5 Ekim 2019 tarihleri arasında düzenlenen bu sempozyuma, FAO Orta Asya Alt Bölge Ofisi Koordinatörü ve FAO Türkiye Temsilcisi Viorel Gutu, Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Pavel Ursu, , BM Türkiye Mukim Koordinatörü Alvaro Rodriguez başta olmak üzere hükümet, sivil toplum ve akademik dünyadan birçok yetkili ve üst düzey katılımcı konuşmacı ve panelist olarak katılım sağlayacak.