Etin kilosu 2015 yılında yüzde 23,6 arttı.Bu tespit Türkiye İstatistik Kurumu'na ait.TÜİK, sığır etinin kilosunun 21 lira 14 kuruşa çıktığını açıkladı. Uzmanlara göre, fiyatlardaki artışta maliyetlerin yükselmesi etkili oluyor.
Türkiye İstatistik Kurumu, 2015 yılı Canlı Hayvan, Hayvansal Ürün Fiyatları ve Üretim Değeri sonuçlarını açıkladı. Yerli sığırın fiyatı 2014 yılına göre yüzde 22,2 artarak 2 bin 474 liraya yükseldi.
2014 yılında 17 lira 10 kuruş olan sığır etinin kilosu, yüzde 23,6 artarak 21 lira 14 kuruşa çıktı. Aynı dönemde manda etinin kilosu yüzde 25,7 artarak 19 lira 17 kuruş oldu. Koyun eti fiyatının da yüzde 13,3 artarak 20 lira 72 kuruşa yükseldiği hesaplandı.
Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Özden Güngör, fiyatlardaki artışta maliyetlerin yükselmesinin etkili olduğuna dikkati çekti.İnek sütü fiyatı da yüzde 12,4 artış göstererek 1 lira 16 kuruşa yükseldi. Hayvansal ürün üretim değeri 55 milyar 700 milyon lira oldu. Hayvancılıkta sorunun kronikleştiğini vurgulayan Güngör, bunun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.
KanalB