ERZİNCAN TULUM PEYNİRİ ÇALIŞTAYINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Erzincan Valiliği Koordinasyonunda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce coğrafi işaret tescil belgesine sahip "Erzincan tulum peynirinin", patent alınarak markalaşması yolunda yapılacak çalışmaların ele alındığı "Tulum Peyniri Çalıştayı" düzenlendi.

Hilton Garden Otelde düzenlenen çalıştaya, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü İlyas Çapoğlu, Vali Yardımcısı Fatih Kaya, Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜCİTA) Başkanı Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu, dokuz ilin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı temsilcileri ile Üniversitelerden akademisyenler ve sektör temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz yaparak katılımcılara çalıştay hakkında bilgi verdi.

Vali Süleyman Kahraman, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada, her şehrin marka ürünler üretmeye çalıştığını, Erzincan'ın bu konuda, tulum peyniri ile zaten meşhur bir ürüne sahip olduğunu ifade etti. Tulum peynirinin' tüm Türkiye'de hemen her yerde 'Erzincan tulum peyniri' olarak anıldığına işaret eden Vali Kahraman, şehrin bu markalaşmış ürününün nasıl daha iyi noktaya taşınabileceğini ele aldıklarını ifade etti. Vali Kahraman, bu değerin korunması, ekonomik olarak kazanç sağlanması için yapılması gerekenler olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "İlimizde 5-6 bin ton tulum peyniri üretiliyor fakat ilimizden 30-40 bin ton, belki daha fazla tulum peyniri sevkıyatı tüketimi söz konusu. Demek ki sağdan soldan Malatya'dan, Diyarbakır'dan şurdan burdan peynir geliyor, onun içine bir katkı vererek biraz da kaliteyi bozarak 'Erzincan tulum peyniri' diye sunuyoruz. Bu gerçekten doğru değil. Bizim bu konuda markalaşmamız devam ederken, muhakkak burada patentini almak zorundayız. Bizim tabii coğrafi işaretimiz var ama bu yetmiyor, patentini alıp bunun takibini yapmak zorundayız." dedi.

Üniversitelerden akademisyenler ve sektör temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen çalıştay, 2 gün sürecek.

İHA
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.