Edremit Arıcılar Derneği tarafından kışın kovanlarda yaşayan arıların aç kalmaması için özel "arı keki" üretiliyor.
Dernek Başkanı Sahra Karatepe yaptığı açıklamada, soğuk havalarda arıların aç kalmaması için üretilen kekler sayesinde yaz döneminde bal üretiminde artış kaydedildiğini söyledi.
Edremit Arıcılar Derneğinin 200 üyesi bulunduğunu dile getiren Karatepe, şunları kaydetti:
"Arıların kışın kovanda aç kalmamaları için derneğimizde arılar için özel kek üretiyoruz. Bal ve pudra şekerinin karışımından elde ettiğimiz arı keki arılar için son derece besleyici. Yazın balını aldığımız arılara kışın da beslenmeleri için özel imal ettiğimiz bu keklerden veriyoruz. Böylelikle kovaların içindeki arılar, kış boyunca aç kalmadan hayatlarını bu şekilde devam ettiriyor. Bu karışımı yiyen arılar, yazın daha verimli oluyor ve bol miktarda bal veriyorlar. Bu kekleri derneğimize üye olan üreticilerimize maliyetine satıyoruz."
Haberler.com