Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürlüğü'nce, kullanılmak üzere Bosna Hersek Cumhuriyeti menşeli sığır eti ithalatında tarife kontenjanı dönemi sonu 1 yıl uzatılarak 31 Aralık 2015 olarak belirlendi.
Bakanlar Kurulu'nun "Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğünce Kullanılmak Üzere Sığır Eti İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması Hakkında Karar"da değişiklik yapılmasına ilişkin kararı Resmi Gazete'nin 4. mükerrer sayısında yayımlandı.
Buna göre, Bosna Hersek Cumhuriyeti menşeli maddeler için açılan tarife kontenjanı için dönem sonu 1 yıl uzatılarak 31 Aralık 2015 oldu. Bu süreye kadar belirlenen 15 bin tonluk tarife kontenjanı olan söz konusu ülke menşeli sığır etlerine sıfır gümrük vergisi uygulanacak.
-İran menşeli tarım ürünlerinin ithalatı-
"İran İslam Cumhuriyeti Menşeli Bazı Tarım Ürünleri İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanması" hakkındaki Bakanlar Kurulu kararı da söz konusu mükerrerde yayımlandı.
Karar ile İran menşeli bazı tarım ürünlerinin ithalatında uygulanacak tarife kontenjanları düzenlendi. Kararda, bazı süs bitkileri, sebze ve meyveler, bakliyatlar, baharat çeşitleri, meyve sularının yer aldığı 71 kalem madde için düzenlenen tarife kontenjanlarında miktar 50 ton ile 8 bin ton arasında değişiyor. Tarife kontenjanı miktarı en çok olan ürün 8 bin ton ile hurma oldu. Bu ürüne uygulanacak gümrük vergisi de sıfır olarak belirlendi.
Resmi Gazete'nin 4. mükerrer sayısında ayrıca Bakanlar Kurulu'nun "Türkiye Tarım Havzalarının Belirlenmesi Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar" da yayımlandı.
Buna göre, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz, Karasu-Aras, Kuzey Marmara, Kıyı Ege, Van Gölü, Kaz Dağları, Gediz, Orta Karadeniz, Karacadağ, GAP, Doğu Akdeniz ve Fırat Havzalarında değişikliğe gidildi. Bazı havzalara yeni ilçeler eklenirken bazı havzalarda da merkez ilçeler tanımlarından çıkarıldı.
Aynı mükerrerde yayımlanan Bakanlar Kurulu'nun "İkili Anlaşmalar Çerçevesinde Bazı Tarım ve İşlenmiş Tarım Ürünleri İthalatında Tarife Kontenjanı Uygulanmasına ilişkin Kararlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar"ına göre, Avrupa Birliği, Arnavutluk Cumhuriyeti, Sırbistan Cumhuriyeti ve Şili Cumhuriyeti menşeli bazı tarım ürünlerinin ithalatında gümrük tarife istatistik pozisyonları ve isimleri değiştirildi.
Ayrıca, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Takviye Edici Gıdaların İthalatı, Üretimi, İşlenmesi ve Piyasaya Arzına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği"ne göre de bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce ithal edilen veya üretilen veya işlenen veya piyasaya arz edilen takviye edici gıdalar için onay alınma zorunluluğunun süresi 1 yıl uzatılarak son tarihi 31 Aralık 2015 olarak saptandı.
İlgili mevzuatı görebilmek için Burayı Tıklayınız...>>>
Son Dakika