Denizli'de Valilik, Orman Bölge Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Denizli Ticaret Borsası, ceviz yetiştiriciliğinin artması için ortak proje geliştirdi.
Denizli’de Valilik, Orman Bölge Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Denizli Ticaret Borsası, ceviz yetiştiriciliğinin artması için ortak proje geliştirdi. Denizli Valiliği’nde yapılan toplantının ardından ceviz ve badem fidanı yetiştirilmesi düşünülen Denizli Fidanlık Müdürlüğü’nde detaylı inceleme yapıldı.
Son yıllarda artan talep üzerine ceviz ithal etmek zorunda kalınması üzerine Denizli’de ceviz, badem yetiştiriciliğinin artması için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü çeşitli projeleri hayata geçirdi. Denizli’nin ikliminin badem ve ceviz üretimine elverişli olması nedeniyle fidan dikiminin artmasına paralel fidan talebi arttı ve özel sektör ile orman fidanlıkları ceviz ve badem fidanı talebi karşılanamadı. Bunun üzerine Denizli Valiliği, Orman Bölge Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Denizli Ticaret Borsası birlikte Denizli Fidanlık Müdürlüğü’nde ceviz ve badem fidanı yetiştirilmesi amacıyla proje hazırladı. Proje fidanlığın bağlı olduğu Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na gönderildi. Denizli Valiliği’nde yapılan toplantı ile Bakanlık olurunun ardından projenin hayata geçirilmesi için çalışmaya başlandı.
Vali Şükrü Kocatepe ve müdürler bu proje için Karahasanlı Mahallesi’nde bulunan Denizli Fidanlık Müdürlüğü’ne giderek incelemeler yaptı ve müdür Deniz Aydemir’den yetiştirilen fidan türleri ve miktarı konusunda bilgi aldı. Projeye bakanlığın onay vermesi halinde Denizli Fidanlık Müdürlüğü’nde ceviz ve badem fidanı üretilecek.
Hürriyet