ÇİFTLİKLERDE ELEKTRONİK ÇİFTLEŞME DÖNEMİ

Dünya da ilk inek sağım robotu üreticisi olan Lely, sisteminin en önemli parçası olan InHerd için ek özelliklerle birlikte yeni güncellemesini pazara sunuyor.

Signals uygulaması ile çiftçiler, artık ineklerin kızgınlık dönemi geldiğinden anlık mesaj ile haberdar olacak. Bu yeni özellikle, inekleri gözetim altında tutmak artık mümkün.

Kızgınlık dönemi gelen ineklerin bildirimini sağlayan anlık mesaj seçeneğinin çiftlik verimliliği üzerinde olumlu bir etkisi var. Bu seçenek, doğru ve zamanında döllenmeyi sağlıyor ve böylece üreme performansının sürekliliğine katkıda bulunuyor. İneklerin kızgınlık durumu ile ilgili aktif olarak bildirim alan ve doğrudan bilgi sahibi olan çiftçi, anında bilgi erişimi ile doğru kararlar verebiliyor. İnekleri en doğru zamanda döllemek, ilk seferde döllenme oranını artırıyor. Ayrıca, doğum için geçen süre azalır ve böylece işçilikten tasarruf sağlanıyor.

Bütün bunların dışında çiftçi, ineğin sağımı sırasında sağım işlemini yakından izlemek üzere orada bulunmak istediği zaman, 'Gözetim altında sağma' seçeneği ile bu inek sağıma geldiğinde çiftçi bir sinyal alıyor. Bunun nedeni, bir düveyi alıştırmak veya buzağıyı doğrudan taze ilk sütle beslemek olabilmekte. Dolayısı ile çiftçi, başka işlerle ilgilenirken bu takibi onun yerine InHerd yapıyor.

Bu yeni özellikler sayesinde Lely, üreme ve günlük çiftlik yönetiminde süreklilik için tamamlayıcı seçenekler ve hizmetler sunmaya devam ediyor.

ROBOTLAR SAYESİNDE SÜT VERİMİNDE ARTIŞ

Lely robotlarının kullanımı ile birlikte süt veriminde en az %15 oranında artış, süt kalite primi, daha az işçi ve daha az veterinerlik gideri gibi avantajlarıyla yatırımları kısa sürede geri dönebiliyor. Ayrıca, robotlar, leasing seçeneği ile geri ödeme vadesi sürecinde satın alınabiliyor. Robotların önemli bir özelliği de, tıpkı traktör gibi yakın bir gelecekte ikinci el piyasasının oluşacak olması...

TARIM SEKTÖRÜNDE GÖRÜLMEMİŞ SATIŞ SİSTEMİ

Ürünlerini franchise sistemine göre satan Lely, bu sayede tarım sektöründe görülmemiş satış sistemi gerçekleştiriyor. Bu konuda da yenilikçiliğini sürdüren Lely, dünya çapında franchise sistemi ile çalışan Lely Center isimli 180 adet bayisi ile hizmet veriyor. Uluslararası bir ağ ile birbirlerine bağlı olarak çalışan her Lely Center, aynı zamanda kendi bölgesinde bağımsız girişimci olarak tanımlanıyor. Lely Center konsepti, sayıları son üç yılda üç kat artarak ne kadar doğru bir yapı olduğunu ispatlamıştır.

Tanımlanan faaliyet alanlarında müşterilerinin adeta kalbinde yer alan Lely Center'lar, kurulan robotlara en fazla 2 saatlik uzaklıkta bulunmaktadırlar. Ayrıca her Lely Center'da, Lely'den özel eğitim almış sertifikalı teknisyenler çalışmaktadır. Bu durum süt sığırcılığına tedarik sağlayan kuruluşlar arasında benzersiz bir ağ modelini teşkil etmektedirler.

LELY 2012'DEN BERİ TÜRKİYE PAZARINDA

1948 yılından beri süt robotundan otomatik yemleme sistemlerine kadar eksiksiz bir çözüm sunan tek global şirket olan Hollandalı Lely, Türkiye pazarına 2012 yılında girdi. Lely 60'dan fazla ülkede 2000 çalışana ve 470 milyon euro/yıl ciroya ulaşmış olup, satış rakamlarının %6'sı araştırma geliştirme faaliyetlerine ayırıyor.

2012 yılında Lely, İstanbul'da Lely Orient adında "Lely Destek Organizasyonu"nu kurmuştur. Bu organizasyonun amacı Türkiye'deki Lely Center yapılanmasını oluşturmak ve Lely Center'lara satış, pazarlama ve satış sonrası hizmetler konusunda eğitim ve destek vermektedir.

Lely, süt sığırcılığı için geliştirdiği Astraunot Süt Robotu, Vektör otomatik yemleme robotu, Juno yem itici robot, Discovery ahır temizleyici robot, Calm buzağı mama robotu gibi ürünleri artık Türk üreticilerin beğenisine sunuyor.Dünya genelinde ise 20.000'den fazla Lely süt sağma robotu çiftçilere hizmet veriyor.

Haberler.com
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.