Muğla'da tütüne alternatif yeni ürün olarak ekimi yapılan yer fıstığı hasadı başladı.
Menteşe, Milas, Yatağan, Kavaklıdere, Marmaris, Köyceğiz ve Seydikemer ilçelerinde yaklaşık 100 dekar alanda deneme amaçlı ekimi yapılan yer fıstığı üreticilerin yeni gözdesi oldu. Dekar başına yaklaşık 450 kilo ürün alınan yer fıstığı hasadı Milas Derince Mahallesi'nde üretici Halil Gül'e ait 5 dönümlük alanda düzenlenen tarla günü ile başladı.
Muğla İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Milas İlçe Müdürlüğünce düzenlenen tarla gününe bölgede fıstık üretimi yapmak isteyen çiftçiler davet edildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, "Çerezlik yer fıstığı üretimine başta Menteşe ilçemiz olmak üzere Milas, Köyceğiz, Seydikemer, Kavaklıdere, Yatağan ve Marmaris ilçelerimizde yaklaşık 100 dekar alanda başladık. Muğla'da yaygın olmayan fıstık tarımını üreticilerimiz büyük ilgiyle karşıladı. Ortalama 450 kg verim alınan fıstıkları üreticilerimiz kabuklu olarak 7-8 TL'den satarak iyi bir gelir elde ettiler. İçinde yüzde 20 protein ve yüzde 45-55 yağ oranına sahip olan yer fıstığı insan beslenmesi acısından önemli olup, ülkemizde genel olarak çerezlik olarak kullanılıyor" dediler.
İHA