ÇENGELKÖY BADEMİ TARİH OLDU

"Çengelköy bademi", genellikle haziran-temmuz döneminde hasat edilirken, son yıllarda Beykoz'daki birkaç bahçe dışında artık İstanbul'da üretilmiyor

 İstanbul’un simgelerinden bir çoğu zamana yenik düşüyor. Adı Çengelköy semtiyle özdeşleşen salatalık türü, Beykoz’daki birkaç bahçe dışında artık Yalova’da üretiliyo.

 “Çengelköy hıyarı” olarak da anılan salatalık türü, üretim alanlarının yapılaşmaya açılmasıyla artık adıyla anılan semtten uzaklaştı. Hafif meyilli, bütün gün güneş gören ve kuzey rüzgârlarından korunaklı alanlarda yetiştirilen bademler, İstanbul’un birçok pazarında özel müşteriler tarafından yakın zamana kadar satın alınabiliyordu.

 “Çengelköy bademi”, genellikle haziran-temmuz döneminde hasat edilirken, son yıllarda Beykoz’daki birkaç bahçe dışında artık İstanbul’da üretilmiyor. 

 Üç kuşaktır Çengelköy bademi satan manav Ramazan Yılmaz, “Çengelköy bademinin en önemli özelliği, çıtır ve sert olmasıdır. İstanbul’daki üretimi neredeyse yok denecek kadar azdır. Birkaç şahıs bahçesi dışında en büyük üretim yeri, Yalova’dır. Biz de Yalova’dan getirtiyoruz” dedi.

Haberturk
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.