Bursa'nın meşhur deveci armudu markalaşıyor.
Gürsu Belediyesi, ilçede yetişen ve önemli bir katma değere sahip olan deveci armudunun markalaşması ve coğrafi işaretlemesi için ilk adımı attı.
Gürsu Belediye konferans salonunda gerçekleşen ilk toplantıya, Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız'ın yanı sıra, meclis üyeleri, muhtarlar, ilçe müdürleri,STK başkanları ve kooperatif başkanları da katıldı.
Toplantıda konuşan Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, "Gürsu'muz verimli tarım arazileriyle dünyanın göz bebeği, ülkemizin bir değeridir. Değerli bir ovayı içinde barındıran ilçemiz, artık kendi markalarını oluşturmayı hak ediyor. Bunların başında da deveci armudumuz geliyor. Kalitesi,verimi ve lezzeti ile dillere destan olan deveci armudunun, Gürsu'ya has olduğunu, Gürsu ile et ve tırnak gibi ayrılmaz olduğunu, Gürsu'nun markası olduğunu söyleme zamanı. Bu toplantı ile deveci armudunun markalaşması ve coğrafi işaretlemesinin yapılması için start veriyoruz" diye konuştu.
Tarımsal üretimde karşılaşılan sorunların çözümü noktasında da çalışmalarının olduğunu söyleyen Yıldız "Dolu zararının önlenmesi için önemli bir çalışma yapıyoruz. File sistemlerinde devlet desteklerinden yararlanılması ve uygun maliyetle kurulabilmesi için stratejik planlama birimimiz yoğun bir çalışma yürütüyor." dedi.
Tüm bu çalışmalarda gönüllü olarak destek verecek olan patent uzmanı Ali Peker'e teşekkür ederek konuşmasına devam eden Yıldız, "Biz, armudumuzun tanıtımı noktasında, Gürsu halkımızla,STK'larımızla istişareler yaparak çeşitli organizasyonlar düzenledik, düzenlemeye devam edeceğiz. Artık marka olma zamanı. Artık böylesine kaliteli,verimli,lezzetli olan armudumuzu, Gürsu ile dünyaya duyurma zamanı. Biz "Gürsu'yu, Gürsu halkımızla birlikte yöneteceğiz" dedik. Bugün de bu çalışmamızda da Gürsu'muzun tüm dinamikleri ile yol haritamızı çiziyoruz." dedi.
Çalışma süreci hakkında bilgilendirme yapan Ali Peker'in sunumunun ardından, süreci takip edecek komisyon oluşturuldu. Gürsu Belediyesi Stratejik Planlama Birimi'nin koordinasyonunda yürütülecek markalaşma ve coğrafi işaretleme çalışmalarının 1,5 yıl içinde tamamlanması bekleniyor.
İHA