Çiçeklerin sadece dekor olarak kullanıldığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bu çiçekler sadece güzel kokularıyla tanınmıyor. Aynı zamanda yeniliyor ve faydaları var.
Yok efendim çiçek yenir miymiş hiç? diyenler,yeniliyor.
İşte detaylar.
Leylak
Kokusuyla baş döndüren, gittiğiniz yerlerde kilometrelerce uzaktan kendini belli eden, kır düğünlerinin vazgeçilmezi leylak çiçeğini yoğurtla karıştırıp yemenizi tavsiye ediyoruz.
Zambak
Her yerde görmeye alışık olduğunuz asil mi asil zambak çiçeği tam bir c vitamini deposu. İçerisinde sağlık açısından oldukça önemli bir yere sahip olan karoten içeriyor.
Latin Çiçeği
Latin kızlarının güzelliğini bilmeyen yoktur. Latin çiçeğinin görüntüsüde oldukça şık. Aynı zamanda tadı bizim biberle hemen hemen aynı. Salatalarda bir değişiklik istiyorsanız denemenizi tavsiye ederiz.
Hatmi Çiçeği
Grip aylarının vazgeçilmezi haline gelen hatmi çiçeği oldukça rövanşta. Girbe soğuk algınlığına iyi geliyor. Bunun yanında çiğ olarak tüketmekte oldukça faydalı.
Menekşe
Pencere önlerinin, fiskos masalarının gözdesi olan menekşeyi insan yemelere kıyamaz. Fakat renginin güzelliği kadar tadı da güzel. Hem salataların hem de bitki çaylarının vazgeçilmezi haline geldi.
Karanfil
Şarkılarla, şiirlerle romantizmi simgeleyen karanfil, kırmızı şarabın içine atılarak tüketiliyor. Çiğ olarak da yenebilen karanfil kurusuyla aynı etkiyi yarattığı için et yemeklerinde gönül rahatlığı ile kullanılabilir.
Kabak çiçeği
Oldukça meşhur olan kabak çekirdeği dolmasını denemeyen varsa Cunda Adasına yolunuz düşerse muhakkak deneyin bayılacaksınız.
Karahindiba
Çocukken deli gibi peşinden koşup üflemelere doyamadığımız Karahindiba çiçeğinin yendiğini bilseydik o zamanlar başlardık yemeye. Sap kısmı oldukça faydalı olan bu çiçeğin yeşil kısımları antioksidan ve mineral deposu. Tadında hafif acılık olsa da soslarla maskeleyip salatalarda kullanılabilir.
Hanımeli
Hanımeli çiçeğinin tadını bilmeyen yoktur. İçindeki balı herkes yemiştir. Tatlı süslemelerinde farklı bir süs olarak kullanılan hanımeli limon ile birlikte salatalara eklendiğinde nar ekşisi tadı veriyor. Denemenizde fayda var.
tarım.com.tr