BU ÇİÇEKLERİN YENİLDİĞİNİ BİLİYOR MUYDUNUZ?

Çiçeklerin sadece dekor olarak kullanıldığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bu çiçekler sadece güzel kokularıyla tanınmıyor. Aynı zamanda yeniliyor ve faydaları var.
Yok efendim çiçek yenir miymiş hiç? diyenler,yeniliyor.
İşte detaylar.

Leylak

Kokusuyla baş döndüren, gittiğiniz yerlerde kilometrelerce uzaktan kendini belli eden, kır düğünlerinin vazgeçilmezi leylak çiçeğini yoğurtla karıştırıp yemenizi  tavsiye ediyoruz. 

 

Zambak

Her yerde görmeye alışık olduğunuz asil mi asil zambak çiçeği tam bir c vitamini deposu. İçerisinde sağlık açısından oldukça önemli bir yere  sahip olan karoten içeriyor. 

 

Latin Çiçeği

Latin kızlarının güzelliğini bilmeyen yoktur. Latin çiçeğinin görüntüsüde oldukça şık. Aynı zamanda tadı bizim biberle hemen hemen aynı. Salatalarda bir değişiklik istiyorsanız denemenizi  tavsiye ederiz.

 

Hatmi Çiçeği

Grip aylarının vazgeçilmezi haline gelen hatmi çiçeği oldukça rövanşta.  Girbe soğuk algınlığına iyi geliyor. Bunun yanında çiğ olarak tüketmekte oldukça faydalı.

 

Menekşe

Pencere önlerinin, fiskos masalarının gözdesi olan  menekşeyi insan yemelere kıyamaz. Fakat renginin güzelliği kadar tadı da güzel. Hem salataların hem de bitki çaylarının vazgeçilmezi haline geldi.

 

Karanfil

Şarkılarla, şiirlerle romantizmi simgeleyen karanfil, kırmızı şarabın içine atılarak tüketiliyor. Çiğ olarak da yenebilen karanfil kurusuyla aynı etkiyi yarattığı için et yemeklerinde gönül rahatlığı ile kullanılabilir.

 

Kabak çiçeği

Oldukça meşhur olan kabak çekirdeği dolmasını denemeyen varsa Cunda Adasına yolunuz düşerse muhakkak deneyin bayılacaksınız.

 

Karahindiba

Çocukken deli gibi peşinden koşup üflemelere doyamadığımız Karahindiba çiçeğinin yendiğini bilseydik o zamanlar başlardık yemeye.  Sap kısmı oldukça faydalı olan bu çiçeğin yeşil kısımları antioksidan ve mineral deposu. Tadında hafif acılık olsa da soslarla maskeleyip salatalarda kullanılabilir.

 

Hanımeli

Hanımeli çiçeğinin tadını bilmeyen yoktur.  İçindeki balı herkes yemiştir. Tatlı süslemelerinde farklı bir süs olarak kullanılan hanımeli limon ile birlikte salatalara eklendiğinde nar ekşisi tadı veriyor. Denemenizde fayda var. 

 

tarım.com.tr
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.