BİR KEÇİLERİ BİLE YOKKEN ŞİMDİ 40 KOYUNLARI VAR

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca başlatılan "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında verilen hayvanlar, birçok aile için geçim kaynağı oldu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca  başlatılan "Genç Çiftçi Projesi" kapsamında üreticilere verilen hayvanlar, birçok  aile için adeta umut kapısı oldu.

Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Kalecik köyünde oturan, sol kol ve  bacağından fiziksel engelli olan Gülten Uğurlu (38), kentte "Genç Çiftçi  Projesi"nden yararlanan 33 kişiden biri.

Vatandaşın üretime katkı sunması amacıyla yürütülen projede Uğurlu, üç  yıl boyunca koyunları satamayacak ancak her türlü ürününden yararlanabilecek. Üç yıl sonra koyunlar tamamen kendisine ait olacak.

Bugüne kadar kendisine ait bir keçisi bile olmayan Uğurlu, projeye  başvurusunun ardından 40 koyun sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Eşinin görme engelli ve ekonomik durumunun kötü olması sebebiyle  ailesiyle kayınpederi İsmet Uğurlu'nun evinde kalan Gülten Uğurlu, koyunlardan  elde edeceği süt ve yün gibi gelir ile ailesinin geçimini sağlamayı umut ediyor.

Uğurlu, yaptığı açıklamada, eşinin görme engelli olması,  kendisinin de sağlık durumunun el vermemesi nedeniyle kayınpederi İsmet Uğurlu'da  kaldıklarını ifade ederek, okuyan 11 yaşındaki Berkant ile 3 yaşındaki Binnur  adlı çocuklarına da akrabalarının baktığını söyledi.

Ekonomik durumunun olmadığını dile getiren Uğurlu, "Bir keçim dahi  yoktu, bugün şükür 40 koyun sahibiyim. Ne kadar şükretsem azdır. İlk hedefim,  kendime ait ev almak. Kendime ait evimin olmasını istiyorum. Daha iyi yaşamak ve  çocuklarıma okumaları için daha fazla yardımcı olmak istiyorum. Çünkü benim ve  eşimin çalışması zor. Çocuklarımı daha iyi okullarda okutmayı düşünüyorum." diye  konuştu.

Bakanlık yetkililerine teşekkür ettiğini belirten Uğurlu, "Devletten  Allah razı olsun. Ne diyeyim. Şu an 40 koyunum var. Bunların tamamı karşılıksız  bana verildi. Üç yıl boyunca sadece satamayacağım, ancak her türlü ürünlerinden  yararlanacağım. Üç yıl sonra da istediğim gibi değerlendirebileceğim. Şu anda  elde ettiğim bütün ürünleri benim ve çocuklarımın. Ne kadar teşekkür etsem,  şükretsem azdır." dedi.

Gülten Uğurlu, zamanının çoğunu çocukları ile koyunları otlatmaya  ayırdığını belirterek, kendisine verilen bu mutluluğun ömür boyu  unutulamayacağını söyledi.

Uğurlu, koyunların bakımında da yine en çok yardımı kayınvalidesi  Billur ve kayınpederi İsmet'ten aldığını ifade etti.

Gülten Uğurlu'nun 11 yaşındaki oğlu Berkant Uğurlu da hayvanların  otlatılmasında annesine en fazla destek olan aile ferdi.

Berkant Uğurlu da annesi gibi ilk hayalinin ev sahibi olmak olduğunu  belirterek, "Şükür bir hayvanımız yokken, bugün hayvanlarımız var. Akrabalarımız  bize destek çıktılar. İnşallah bundan sonra biz de daha iyi imkanlar ile yaşamış  olacağız. Zaten annem ve babamın durumu belli. Biz bunları üç yıl boyunca  değerlendireceğiz. Daha fazla çoğaltacağız. Allah fırsat verirse belki bu  koyunlarla kendimize bir ev alırız. Bundan sonra daha iyi imkanlarla okumuş  oluruz." şeklinde konuştu.

Berkant Uğurlu, yazın ailesine yardımcı olduğunu, kışın da Ağrı'nın  Patnos ilçesinde akrabalarının yanında ortaokul eğitimini sürdürdüğünü anlattı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Turgay Şişman ise söz  konusu aileye 38 koyun ile 2 koç verdiklerini belirterek, "Bu aile çok mağdur bir  aile. Hem ekonomik hem de sağlık durumları nedeniyle. Böyle bir aileye bu imkanın  verilmesi sebebiyle biz de çok mutluyuz çünkü gözlerindeki o sevinç bizi de çok  etkiledi." dedi.

Şişman, söz konusu projeden ilde farklı alanlarda 148 kişinin yararlandığını sözlerine ekledi.

Milliyet.com
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.