BEYŞEHİR`DE ÜRETİCİLERE SÜS BİTKİSİ YETİŞTİRİCİLİĞİ ANLATILDI

Beyşehir'de üreticilere süs bitkileri yetiştiriciliği konusunda eğitim verildi.

Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Beyşehir'de düzenlenen çiftçi eğitim buluşmasında, süs bitkileri yetiştiriciliği hakkında üreticiler bilgilendirildi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı ve  Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, süs bitkileri yetiştiriciliği konusundaki sunumunda, süs bitkisi üretiminin Türkiye'de son 20 yıldır öne çıktığını söyledi.

Avrupa ve ABD'de sektörün son yıllarda ciddi ölçüde büyüdüğünü anlatan Polat, özellikle Hollanda'nın ihracatında süs bitkilerinin önemli bir yer teşkil ettiğini dile getirdi.

Türkiye'nin süs bitkisi üretiminde gerilerde kaldığına vurgu yapan Polat, son yıllarda kişi başına düşen gelir miktarının artarak refah seviyesinin yükselmesi ile özellikle kamusal alanda yürütülen yeşil alan, park ve bahçe çalışmaları ile süs bitkisine talebin yükseldiğini aktardı.

Polat, süs bitkisi yetiştiriciliğinde Konya'da yürütülen projelere de dikkati çekerek, "Konya Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerinin ciddi anlamda yeşil alan faaliyeti var. Kişi başına düşen yeşil alan miktarı açısından Konya, Türkiye'de en üst sıralarda. Bu ne demek? Ciddi anlamda bitki alınıyor. Bu bölgede üretim yapıldığında herhangi bir pazar sıkıntısı olmadığı görülüyor" dedi.

Süs bitkileri yetiştiriciliği konusunda Mevlana Kalkınma Ajansı'nın (MEVKA) da bölgede ciddi çalışma yürüttüğüne işaret eden Polat, nem, sıcaklık, yağış ve rakım gibi değerler göz önünde bulundurulduğunda hangi bitkilerin üretiminin bölgede yapılabileceği noktasında Beyşehir Gölü ve civarının öne çıktığını ifade etti.

Polat, göl çevresinin iklimi, Konya'nın Anadolu'nun ortasında ve yol kesişme noktasında olmasının, yöredeki bu pazarı büyüteceğini kaydetti.

Haberler.com
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.