Yalova'daki ormanlarda kestane balı üretiminin ardından, dededen toruna üç kuşak arıcılar; Tekirdağ'a geldier, burada da ayçiçeği balı ürettikten sonra memleketlerine döneceklerini söylediler.
Yalova'nın Çınarcık ilçesinde kestane balı üretimi yapan Hakan ve Adem Gündüz kardeşler, buradaki mesailerinin ardından geldikleri Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde ayçiçeği balı üretti. Kardeşler, en iyi bala ulaşmak için arılarıyla Türkiye'nin dört bir yanına yolculuk yapıyor.
1950 yılında dedeleri Ali Gündüz'ün bu yolculuğu başlatmasıyla, babaları Vasfi Gündüz'ün devam ettirdiği arıcılığı bir miras gibi alıp sürdüren iki kardeş, Yalova başta olmak üzere mevsimine göre İç Anadolu, Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde arıcılık yapıyorlar.
Aile, Yalova'nın Çınarcık ilçesindeki bal ormanlarında kovanlarını kurup doğa ile iç içe kestane balı üretimi yapıyor, 700 kovanın bal ile dolup taşmasını diliyor.
Muğla Üniversitesi Arıcılık Bölümü mezunu ve aynı zamanda Türkiye Arıcılık Vakfı Başkan Yardımcısı Hakan Gündüz, dedelerinin 1950 yılında Ordu'da fazla tarım alanı olmaması nedeniyle arıcılığa başladığını söyledi.
AA