BM tarafından ilan edilen 2016 Uluslararası Bakliyat Yılı'nda, bakliyatın önemiyle ilgili, Tarım Ürünleri Hububat Bakliyat İşleme ve Paketleme Sanayicileri Derneği üniversitelerinde yer aldığı bir proje hedefliyor.
BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Roma’da gerçekleştirilen 146. Konsey toplantısında, 2016 yılını “Uluslararası Bakliyat Yılı” ilan etti. Bu nedenle Türkiye’de de dünya ile senkronize olarak bakliyat tüketimi ve sağlıklı beslenme kavramlarını bir platform altında buluşturacak. Ayrıca bakliyatın diyetteki önemi konusunda farkındalık çalışmalarının da yürütüleceği “Bakliyat İle Sağlıklı Beslenme, Sağlıklı Hayat Platformu” Projesi’ne de bu kapsamda başlanması hedefleniyor.
İstanbul Kalkınma Ajansı “2015 Mali Destek Programı” kapsamında desteklenen ve yürütücülüğünü Tarım Ürünleri Hububat Bakliyat İşleme ve Paketleme Sanayicileri Derneği (PAKDER), İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümlerinin ortak olarak yer aldığı proje ile kamu kurumları, sektör, dernek ve üniversiteler bir araya getirilecek.
Gıda Gündemi