GIDA Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde Onyedi Eylül Üniversitesi'ni ziyaretinde, Ziraat Fakültesi için 22 bin dekarlık arazi tahsisi sözü verdi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde bulunan Koyunculuk Araştırma Enstitüsü'nü ziyaret etti. Burada Enstitü Müdürü Dr. Deniz Sosyal'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Çelik, daha sonra Onyedi Eylül Üniversitesi'nden Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve öğretim üyeleri ile bir araya geldi.
Enstitülerin tarım ve hayvancılığın geleceği açısından önemli olduğunu belirten Çelik, üniversite ve Araştırma Enstitüsünün birlikte çalışması gerektiğini vurguladı. Bakan Çelik, "Üniversiteler şehirle bütünleşmeli fakülte sayısının çok olmasında ziyade, ihtiyaç sayısı neyse ona göre şekillenmeli. Bakanlıklar olarak bize düşen sorumluluk neyse yapmamız gerekiyor. Bilim olmadan yaptım demeyle olmayacağını bilmemiz gerekiyor. Bilimin öncülüğünde bir şey oluyorsa netice almak mümkün ve kalıcı olması mümkün. Aksi takdirde her şey geçici bir şekilde devam ediyor. Üniversiteler bu öncülüğü yapmalı. Her alanda yapmalı" dedi.
Onyedi Eylül Üniversitesi'nde açılan Ziraat Fakültesi'nin Koyunculuk Enstitüsü'nden arazi tahsisi konusuna da değinen Bakan Çelik, "Bu alanlarda çalışma yapmamız gerekiyor. Sayın hocam daha önce gelmişlerdi. Enstitü içerisinden yer talebinde bulunmuşlardı. Ben geldim gördüm. Buradan açıkça ifade ediyorum. Hocam, Ziraat Fakültesi biran önce faaliyete geçirilsin. Bandırma'nın Balıkesir'in buna ihtiyacı var. Buradaki 22 bin dekarlık alan sizin emrinizde" dedi.
Bakan Çelik, daha sonra Bandırma Organize Sanayi Bölgesi'nde Etkin İlaç Sanayi tarafından kurulan fabrikanın açılışını yaptı. Buradaki törende konuşan Bakan Çelik, dünya nüfusunun 2050 yılında 9.5 milyara ulaşacağını belirterek, tarımsal üretimin yüzde 60 arttırılırsa açlık ve yoksullukla karşılaşılmayacağını söyledi. Bakan Çelik, "30 yıllık bir süre var. Tarımsal hasılayı yüzde 60 artırmamız gerekiyor ki, gıdaya erişimde bir sorun yaşamayalım. İşte bu sorunlar karşısında Türkiye dikkatli bir şekilde planını programını yaparak yürüyüşünü sürdürüyor tarım alanında. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz haftalarda Milli Tarım projesi çerçevesinde programımızı açıkladık. Gerek hayvan üretiminde gerek yerli üretime geçmek, bitkisel üretimde ise bir karış toprağı zayi etmeyecek şekilde bütün arazilerimizi ekme konusunda bir yeni sürece girmiş bulunuyoruz. Tabii ki tarıma çok ciddi destekler veriyoruz. Tarım alanında milli tarım projesine başladık, bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Etkin İlaç sanayide milli tarımın yanında milli ilaç sanayi" diye konuştu.
Hürriyet