AZERBAYCAN, TÜRKİYE`DEN TAVUK İTHALİNE KUŞ GRİBİ SINIRLAMASI GETİRDİ

Azerbaycan, Türkiye'den kuş gribi salgını gerekçesiyle tavuk ve ürünlerinin ithalatına kısıtlama getirdi. Azerbaycan ilan ettiği bölgelerden alım yapmayacak.

Azerbaycan, Türkiye'den kuş gribi (H5N1) salgını gerekçesiyle tavuk ve tavuk ürünleri ithaline sınırlama getirdi. Konuya ilişkin Azerbaycan Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı açıklama yaptı.

SALGIN ÜZERİNE TEDBİR

Açıklamaya göre, söz konusu kararın Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü'nün(OİE)Türkiye'nin bazı bölgelerinde H5N1 virüsünün yayıldığını duyurmasından dolayı alındığını bildirdi.

BU BÖLGELERDEN İTHALAT YASAK

Bakanlığın açıklamasında kararın Türkiye'nin tamamını kapsamadığı belirtilirken Balıkesir, Kütahya, İzmit, Çanakkale, Manisa, Bandırma, Bursa, Bergama ve Akhisar'da üretilen canlı tavuk, tavuk eti ve damızlık yumurta ithalini durdurulduğu bilgisine yer verildi.

YASAK 5 MAYIS'TA BAŞLADI

Kuş gribi virüsünün Azerbaycan'a da yayılmasını önlemek amacıyla ülkedeki ilgili bütün kurumlar tedbir almaları yönünde uyarılırken ,Türkiye'den tavuk ve tavuk ürünleri ile ilgili kısıtlamanın 5 Mayıs tarihi itibariyle yürürlüğe girdiği bildirildi.

Haberler
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.