Artvin Cerattepe'de altın madeni çıkarılması için yapılmak istenen orman katliamına karşı vatandaşın nöbeti sürüyor.
Artvin Cerattepe bölgesine altın ve bakır madeni kurmak isteyen Cengiz Holding, mahkemenin bu madenle ilgili olumlu ÇED raporunu iptal etmesine rağmen çalışmalarına devam ederek Orman Bölge Müdürlüğü'nden teleferik ve konkasör için izin almaya devam ediyor.
Cengiz Holding, kuracağı maden için 50 bin 300 ağacı katledeceği bir proje için ısrar ederken başta Artvin halkı olmak üzere STK'lar, örgütler, dernekler ve vakıflar da bu talana dur demek için karşı koyuyorlar. 4 bin 406 hektarlık bir alandan bahsedilen Cerattepe bölgesinin sol alt tarafı Atabarı Kayak Merkezi, kuzeyi ise boğa güreşlerinin yapıldığı arena ve Orman Bakanlığı’nın ilan ettiği Kent Ormanı, sağ tarafı da Hatila Milli Parkı olarak biliniyor ve önemli başka bir özelliği ise şehrin sularının geldiği alan olması.
Artvin Cerattepe’de altın madeni çıkarılması için yapılmak istenen orman katliamına karşı vatandaşların 1800 rakımdaki Cerattepe'de nöbetleri sürüyor. Artvin'de yaşanacak doğa katliamına dur demek için verilen mücadele büyüyerek sürüyor. Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde TBMM'nin Dikmen kapısı önünde gerçekleşen eyleme Artvin Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Artvin Kalkınma ve Eğitim Vakfı, Bakırtepe Çevre Platformu, Mülkiyeliler Birliği, TEMA, Birleşik Haziran Hareketi, Halkevleri, KESK, TMMOB, CHP ve HDP Milletvekilleri de katılarak destek verdi.
Cerattepe bölgesine Jandarma yardımıyla çıkmayı isteyen şirket yetkililerine karşı Artvin halkı ve çevreciler ellerinde taşıdıkları dövizler ve sloganlarıyla karşı koyuyorlar. Aynı zamanda Artvin'de de Valilik önünde toplanan halk seslerini duyumaya çalışıyor. Çevre için, doğa için ve insanlık için mücadele veren bir halkın onurlu direnişi tüm müdahalelere rağmen bölgede halen devam ediyor.
BirGün