ARI SÜTÜ ÜRETİMİ FARKINDALIK TOPLANTISI YAPILDI

Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, arı sütü üretimi farkındalık toplantısı yapıldı.

Aydın'da arıcılığın geliştirilmesi ve alternatif arı ürünlerinin üretilmesini teşvik etmek amacıyla Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü arıcıları bilgilendirici, özendirici ve destekleyici eğitim toplantısı yapıldı. Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim görevlisi Aytül Uçakkoç' un sunum yaptığı toplantıya arı yetiştiricileri ile İl Müdürlüğü teknik personeli katıldı.

Arı sütü üretimi, insan sağlığı yönünden faydaları ile arı sütünün ticari karlılığının anlatıldığı toplantıda asgari şartlarda 1 kovandan 75 günlük bir sezon sonunda 600 gr arı sütü alınabileceği, 1 kilo arı sütünün 4 bin TL'ye alıcı bulduğu dikkat çekildi. Bu işin ne kadar karlı bir ek uğraş olacağı, arı sütü üretimini arı yetiştiricisi eşleri ve çocuklarının yürütebileceği, böylece eş ve çocukların da ticari bir uğraş ile istihdama katılacağı ifade edildi. Arı sütü üretiminin bazı hassasiyetler gerektirdiği, bunun için gerekli şartların sağlanması ve buna yönelik eğitimlerin alınması gerektiği vurgulandı.

Ayrıca arı sütü üretiminin, Aydın'da yaygınlaştırılması ve sürdürülebilirliğine yönelik çalışmalara kaynak teşkil etmek üzere, arıcıların arı sütü üretimi konusunda şartları, uygunluk düzeyi gibi konuları içeren anket çalışması yapıldı.

İHA
  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.