Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, birçok alanda kullanılan fıstığın üretim miktarının artırılması için devlet desteğinin şart olduğunu söyledi.
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, baklavadan çikolataya, hamurlu tatlılardan yemeklere kadar birçok alanda kullanılan fıstığın üretim miktarının artırılması için devlet desteğinin şart olduğunu söyledi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan, Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık'ı ziyaret etti. Bartık, kentle bütünleşen ve binlerce insanın geçim kaynağı olan Antep fıstığından daha fazla faydalanmak için desteklenmesi gerektiğini belirtti. Başta Gaziantep olmak üzere Güneydoğu'nun belirli noktalarında yetiştirilen fıstığın çikolatadan, tatlıya, baklavadan yemeklere kadar geniş bir alanda kullanıldığını hatırlatan Bartık, "Antep fıstığı sadece baklavada kullanılmıyor, üründen birden fazla tatlı ve yemekte yararlanılıyor. Baklavadan çikolataya, hamurlu tatlılardan yemeklere kadar birçok alanda kullanılan fıstığın üretim miktarının artırılması için devlet desteğinin şart olduğunu düşünüyoruz. Önemli bir sanayi hammaddesi de olan fıstık artık kuruyemiş olmaktan çıktı, bu nedenle ürüne verilecek desteğin çok önemli olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
Bartık, geçen yıl 130 bin ton olan rekoltenin verilecek üretim destekleriyle gelecek yıllarda daha da artmasını beklediklerini sözlerine ekledi.
Son Dakika