ANTALYA, KARPUZDA ADANA'NIN TAHTINI SALLAMAYA KARARLI

Antalya'da karpuz üretimi geçtiğimiz yıl 500 bin bin tona ulaştı.

Antalya'da karpuz üretiminin geçtiğimiz yıl 500 bin bin tona ulaştığı bildirildi. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, turizmin ve tarımın başkenti Antalya'nın gün geçtikçe tarımsal üretimdeki veriminin arttığı ifade edildi. Her yıl birçok meyve sebzede yılın ilk hasadını gerçekleştiren Antalya'nın karpuz üretiminde de her geçen gün ilerleme kaydettiği belirtilerek, "Antalya'da 2004 yılında 46 bin ton olan karpuz üretimi 2018 yılında 500 bin tona ulaştı" ifadelerine yer verildi. Müdürlüğün, ziraat mühendisleriyle birlikte koordineli bir şekilde çalıştığı, her konuda üreticileri bilgilendirerek mücadele yöntemlerini anlattığı, tarımsal ilaçların son çare olduğu bilincinin çiftçilere aşılanmaya çalışıldığı belirtildi. Antalya'da tarla ve örtü altı üretimin yaygın olarak kullanıldığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Domates, biber, patlıcan, hıyar, fasulye gibi birçok üründe uygulayan üreticilerin yaz mevsiminde bolca tüketilen karpuzu da örtü altında yetiştirerek Türkiye'de ilk karpuz hasadını yapma avantajına sahip olmakta ve bu avantaj üreticilere artı bir gelir olarak dönmektedir."

TÜİK'in 2017 verileri dikkate alındığında 904 bin 884 dekar alanda 4 milyon 11 bin 313 ton karpuz üretilmiş, Adana 831 bin 684 ton karpuz üretimiyle ilk sırada yer alırken, Adana'yı 487 bin 794 bin ton ile Antalya, 196 bin 544 ton ile İzmir ve 163 bin 218 ton ile Diyarbakır izlemişti. (AA) 

  • Site Yorumlarý
  • Facebook Yorumlarý Facebook Yorumlarý
Yeni yorum yaz
Henüz bir yorum yazýlmadý. Ýlk yazan siz olabilirsiniz.