Meteoroloji 4'üncü Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Antalya'da son 24 saatte bu yılki en yüksek yağış miktarı ölçüldü. Kentte havalimanı bölgesine metrekareye 223.2, Muratpaşa ilçesine 161.5, Kaş Kasaba Orman Sahası'na 129.1 kilogram yağış düştü. Antalya'da ayrıca Kumluca'ya 113.3, Elmalı Orman Sahası'na 99.4, Kemer Ovacık mevkiine 97.6, Finike'ye 96.7, Serik'e 94 kilogram yağış düştü.Hava sıcaklığının 19 derece ölçüldüğü kentte nem oranı yüzde 100'ü buldu.
KONYAALTI'NDA DEV DALGALAR
Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı sahilinde dev dalgalar oluştu. Dalgalar, rüzgarın da etkisiyle sahildeki istinat duvarlarına kadar ulaşırken, denize karışan çamur nedeniyle suyun rengi kahverengiye döndü.Sağanak yağışa aldırış etmeden bazı vatandaşlar sahil bandında yürüyüş yaparken bazıları ise dalgaları fotoğrafladı.
YOLLAR GÖLE DÖNDÜ
İl merkezindeki Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde bir çok kavşakta su birikintileri meydana geldi. Bazı araçlar yollarda kalırken, yağış nedeniyle maddi hasarlı çok sayıda kaza oldu.Konyaaltı ilçesi Belediye Caddesi üzerinde bulunan bir trafik ışığı ise kuvvetli rüzgar nedeniyle devrildi. Konyaaltı ilçesi Hisarçandır Mahallesi'ndeki yayla yolu aşırı yağış nedeniyle çöktü. Etrafında güvenlik önlemi alınan yolda Konyaaltı Belediyesi ekiplerince çalışma başlatıldı.
KAŞ'TA İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ
Kaş ilçesi Çerçiler Mahallesi'nde toprağın gevşemesi sonucu Habesos Evleri sitesine ait istinat duvarı çöktü. Olayda bir otomobil kullanılamaz hale geldi, üç katlı evde hasar oluştu. Uğrar Mahallesi'ndeki bazı seralar ve evlerde de su baskınları oldu. Bölgedeki çayın taşması sonucu mahalle yolları ulaşıma kapandı. Kasaba Mahallesi Emrali mevkisinde otlayan koyunların yağmur sularına kapılması önlendi. Hayvanlar, sahipleri ve çevredekilerce bölgeden uzaklaştırıldı. Aynı mahallede yağış, seralardaki mahsullere zarar verdi.
SERALAR SU ALTINDA KALDI
Serik ilçesinde akşam saatlerinde başlayıp yer yer etkisini artıran sağanak nedeniyle tarım alanları ve seralar su altında kaldı. Kadriye ve Belek mahallelerinde de dün sabah başlayan yağış, tarım alanları ve seralarda su baskınlarına neden oldu. Kadriye'de çilek seralarının bazıları tamamen suya gömüldü. Çiftçiler, seralardaki mahsullerin zarar gördüğünü belirtti. Bu mahallelerdeki bazı sitelerin bahçeleri de Acısu Deresi'nin yükselmesiyle su altında kaldı. Deredeki taşkından Serik-Belek yolu üzerindeki muz seraları da etkilendi.
KUMLUCA'DA DERELER TAŞTI
Kumluca ilçesinde gece saatlerinde etkisini arttıran yağış nedeniyle şehir merkezinden geçen Yavuz Sultan Selim, Baysı ve Üleşik derelerinin su seviyesi yükseldi. Taşkın dolayısıyla Kum ve Göksu mahallelerinde bazı ev ve iş yerleriyle seralarda su baskınları meydana geldi. Göksu Mahallesi'ndeki portakal ve nar paketleme fabrikası sular altında kaldı.Kumluca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yağmur suyu kanallarındaki tıkanıklıkları gidermek için çalışma başlattı.İlçe merkezinin yanı sıra kırsal kesimlerinde etkili olan sağanak nedeniyle Karacaören Mahallesi'nde bazı köprülerde hasarlar oluştu. Ortaköy Mahallesi'nde ise bir araç sel sularına kapılarak sürüklendi.
ACİL SERVİSLER BOŞALTTILDI
Kumluca Devlet Hastanesi acil servis bölümünün istinat duvarı aşırı yağışlar nedeniyle çöktü. Çökmeye, topraktaki gevşemenin yanında, hastane ek binasının devam eden inşaatı için açılan çukurun neden olduğu belirtildi.Yaşanan olay sonrası acil servis boşaltıldı. Acil servis hizmetleri ana binanın poliklinik girişinde sürüyor. AFAD ekiplerince poliklinik girişine kurulan çadırdan hasta kabulü yapılıyor.Kumluca Kaymakamı Uğur Kolsuz da Antalya Sağlık Müdürlüğü ekipleri ile toprak kaymasının yaşandığı alana gelerek inceleme yaptı. Kemer ilçesinde de etkisini sürdüren gök gürültülü sağanak, nedeniyle bazı cadde, ve sokaklar ile tarım alanları suyla kaplandı.Bazı ev ve iş yerlerini su basan ilçede, Çıralı ile Olympos'u bağlayan köprünün tıkanması sonucu taşkın meydana geldi. Yağışın etkisiyle yollara düşen kaya parçaları Kemer Belediyesi ekiplerince temizlendi.Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yaptığı açıklamada, Belediye olarak teyakkuz halinde olduklarını belirtti. Tüm ekiplerin mesai saati gözetmeksizin sahada olduğunu kaydeden Topaloğlu, "Bazı iş yerlerinde su baskınları oldu. Tarım alanları suyla doldu. İlçemizde bazı yerlerde fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi. Ekiplerimiz ağaç devrilmesi nedeniyle kapanan yolları kısa süre içinde açtı. Ekiplerimiz her türlü önlemi almaya devam ediyor. Vatandaşlarımızın da tedbir almasını rica ediyorum." ifadelerini kullandı. Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, bölgede etkili olan kuvvetli yağış sonrasında meydana gelen olumsuzluklara kısa sürede müdahale edilebilmesi için kriz masası oluşturuldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Afeti en zararla atlatmak için çalışıyoruz." ifadesini kullandı. İtfaiye Dairesi Başkanlığı ise Antalya kent merkezinde 150 personelle 354 su baskını ihbarlarına müdahale etti. Güzeloba ve Ermenek mahallelerindeki evlerden su tahliyesi yapılırken, su baskınında mahsur kalan 46 kişi kurtarıldı. Aksu ilçesindeki meyve bahçeleri ve seralarda su baskını meydana geldi. Çiftçiler, göle dönen bölgede seralarına gitmekte güçlük çekti.